Kan man få ettergitt momsgjeld?


Jente
Jente som bader i penger. Ikke akkurat moms dette her, men fint bilde var det da.

Om du tar turen til en gjeldsrådgiver, vil du antakelig få nei på dette svaret. Den vanlig holdningen hos rådgivere og advokater er at det nytter ikke å skulle prøve å få ettergitt gjeld til staten. De sier ofte at staten er for mektig til at det er noen vits å prøve å få ettergitt gjeld til de.

Jeg kan herved fortelle deg at joda, det er fullt mulig å få ettergitt gjeld til staten – også momsgjeld. Dette kan jeg si med sikkerhet, fordi jeg har vært igjennom dette selv, og fikk faktisk ettergitt 90% av momsen jeg var skyldig. Advokaten jeg brukte hadde ingen tro på at dette kom til å gå gjennom, men jeg insisterte på at vi skulle prøve, og etter at vi hadde inngått frivillig ettergivelse av gjeld blant de private kreditorene, gikk faktisk staten med på å ettergi kravet også.

Argumentasjonen vi brukte til kreditorene var av personlig karakter. Dette vil si at advokaten vår sendte et brev til samtlige kreditorer og forklarte hvilke situasjon vi var i som familie (jeg hadde på dette tidspunktet tre små barn og svært usikker inntekt), hvor vi argumenterte med at det forelå varig manglende evne til å betjene gjelden.

Skattefuten satte som krav at dersom de skulle ettergi gjelden, skulle først alle andre kreditorer ettergi 90% av hovedstol. Vi oppnådde 90% ettergivelse hos samtlige kreditorer – også staten.

Om du er i deep shit økonomisk, bør du absolutt kontakte en advokat som kan hjelpe deg med å få ettergitt gjelden din – før du eventuelt går til offentlig gjeldssanering. Ved å kjøre dette privat via advokat, vil du kunne få langt bedre betingelser enn via det offentlige.

Hva er din erfaring med ettergivelse av gjeld?

Bruk kommentarfeltet under og del med oss andre.

Sist oppdatert 29. oktober 2018 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.