Kan vi stole på Google sine trafikktall?

Den eneste måten jeg kjenner til for å estimere trafikktall for norske søkeord hos Google er å opprette en AdWords-kampanje som kjøres i et par ukers tid.

Dette har vi gjort for en kunde – og ut i fra hva vi har sett så søkes det temmelig mye på domenebetegnelser som .com, .net, .org, .no, .eu, .info, .it, .nu, .ru, .se, .tv, .us, .ac, .as, .asia, .biz, .cc, .dk

For eksempel kan Google fortelle oss at det søkes snaut 2.500 ganger i døgnet på .com

Når jeg så begynner å resonnere rundt dette får jeg ikke dette til å henge sammen. Kan det virkelig være slik at det søkes totusenfemhundre ganger hvert døgn på “.com”? Det kan ikke være mulig. Det er nødt til å være samlesummen for alle søk foretatt hvor også .com er med i søketeksten.

Dermed er jeg ved sakens kjerne: Faker Google trafikktalla sine ved å ta antyde et trafikktall som ikke er realistisk? Kjenner du til noen metode for å finne ut av hva som er realistisk?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vent litt!

Få gratis oppdateringer fra bloggen min via e-post

Både Voda (Dalmatineren min) og jeg setter utrolig pris på om du vil bli med oss videre.

Skriv inn epost-adressen din i feltet og trykk på knappen. Du vil få en epost som du må bekrefte for å melde deg på oppdateringer fra meg. Jeg sender aldri reklame.

Mvh. Bjørn Are

Meld av når som helst.