Kinesiske .cn domener oversvømmer indeksen til Google

Det har i et halvt års tid vært et stigende problem at kinesiske domener med ondsindig programvare (dette kalles på fagspråket for malware) har toppet søkeresultatene i Google for tilsynelatende uskyldige søkeuttrykk.

Ofte har dette dreid seg om søkefraser av typen drivere og programvare.

Det ser nå ut til at Google har begynt å få litt bedre kontroll på en del av disse problemene – og det var jammen på tide.

Flere av våre kunder har slitt med at de ble slått i søkeresultatene for nettopp slike søk – selv når det gjaldt Google.no

Om du søker på f. eks. driver til et nettverkskort, skal du passe deg vel for å klikke på resultater fra domener som ender med .cn

Disse resulatene er for såvidt enkle å gjenkjenne siden de ofte inneholder beskrivelser som ikke gir mening. Dette kommer av at de bruker tilfeldige tekster med søkeordene i.

Om du er så uheldig å rote deg inn på en slik side risikerer du at nettstedet kan forsøke å installere alt fra en trojansk hest til virus og programvare som logger all aktivitet på maskinen din – så dette er viktig å ta på alvor.

Stoler du på søkeresultatene til Google fremdeles?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vent litt!

Få gratis oppdateringer fra bloggen min via e-post

Både Voda (Dalmatineren min) og jeg setter utrolig pris på om du vil bli med oss videre.

Skriv inn epost-adressen din i feltet og trykk på knappen. Du vil få en epost som du må bekrefte for å melde deg på oppdateringer fra meg. Jeg sender aldri reklame.

Mvh. Bjørn Are

Meld av når som helst.