Kinesiske .cn domener oversvømmer indeksen til Google

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Det har i et halvt års tid vært et stigende problem at kinesiske domener med ondsindig programvare (dette kalles på fagspråket for malware) har toppet søkeresultatene i Google for tilsynelatende uskyldige søkeuttrykk.

Ofte har dette dreid seg om søkefraser av typen drivere og programvare.Det ser nå ut til at Google har begynt å få litt bedre kontroll på en del av disse problemene – og det var jammen på tide.

Flere av våre kunder har slitt med at de ble slått i søkeresultatene for nettopp slike søk – selv når det gjaldt Google.noOm du søker på f. eks. driver til et nettverkskort, skal du passe deg vel for å klikke på resultater fra domener som ender med .cn

Disse resulatene er for såvidt enkle å gjenkjenne siden de ofte inneholder beskrivelser som ikke gir mening. Dette kommer av at de bruker tilfeldige tekster med søkeordene i.Om du er så uheldig å rote deg inn på en slik side risikerer du at nettstedet kan forsøke å installere alt fra en trojansk hest til virus og programvare som logger all aktivitet på maskinen din – så dette er viktig å ta på alvor.

Stoler du på søkeresultatene til Google fremdeles?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

WTF ?!!?!

Del NÅ!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest