Kommer H5N1 til Norge? Fugleinfluensa viruset har nå tatt livet av 16 pasienter i Saudi-Arabia


H5N1 eller fugleinfluensa har nå tatt livet av den 16. pasienten i Saudi-Arabi hvor en ny variant av viruset først ble oppdaget. To helsearbeidere har også fått viruset. Dette bekrefter for første gang at viruset spres mellom folk i følge Al Arabiya.

I følge denne artikkelen er første tilfelle av H5N1 oppdaget i Frankrike, så det kan se ut til at fugleinfluensa viruset eller H5N1 sprer seg fort.

Artikkelen fortsetter med “den første pasienten med det nye fuglinfluensaviruset i Frankrike, en mann på 65 år, ECMO siden 8. Mai er i en stabil tilstand, sier Universitetssykehuset i en uttalelse.

Inkubasjonsperioden (smitteperioden) varer i opp til ti dager, og alle pasienter som er smittet må holdes i fullstendig isolasjon i hele perioden.

Spørsmålet er nå hvor lang tid det vil ta før denne nye varianten av  H5N1 viruset kommer til Norge.

I følge denne artikkelen i Wikipedia finnes det ingen vaksine tilgjengelig, mest på grunn av kapasitetsproblemer – og det faktum at vaksinen ville måtte produseres i 11 dager gamle egg fra høns.

I følge statistikk fra WHO, Verdens Helseorganisasjon, har det siden 2003 blitt bekreftet 620 tilfeller av fugleinfluensa. Blant disse var 367 tilfeller dødelige. Dette vil si at fugleinfluensa har en dødelighet på 59% blant mennesker.

Jeg går ut i fra at spredningen av dette viruset vil fortsette, og det vil nok også bety at mange vil få panikk og løpte til apoteket for å kjøpe diverse remedier. Så, det kan nok være en god idé å ta en tur til legen og vaksinere deg om du er i en utsatt gruppe, eller har et svekket immunforsvar i utgangspunktet.

Hva tror du? Er dette bare propaganda fra farmasiselskapene, eller tror du det nytter å vaksinere seg mot H5N1? Bruk kommentarfeltet under og si din mening. Glem ikke å dele denne artikkelen med dine venner på Facebook og Twitter.

Sist oppdatert 24. februar 2018 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.