Kontaktannonser


Den første suksessen jeg hadde på nettet, var en side som i all hovedsak bestod av kontaktannonser fra damer og menn. Dette var på slutten av 90-tallet, og den gang var det få alternativer, og temmelig dårlige sider hvor folk selv kunne legge inn sine kontaktannonser og finne seg en partner.

Tjenesten jeg drev var bygget opp i et eget proprietært system, og var håndkodet fra start til slutt.

I følge den eneste statistikken som var tilgjengelig den gang, hadde siden ca. 6000 besøkende i døgnet, men jeg har jo i ettertid innsett at AWStats ikke akkurat var gode på å sortere bort bot-trafikk, så jeg antar at besøkstallet reelt sett ikke var på over 600 besøkende i døgnet. Men, husk at dette var på slutten av nittitallet, så 600 unike besøkende i døgnet var slettes ikke verst til å være en Norsk tjeneste.

Dette med matchmaking og kontaktannonser har siden den gang blitt stor industri, hvor de største aktørene som Match.com og Friendfinder.com omsetter for milliarder i betalte medlemskap.

Jeg tror personlig et nisjenettsted som sikter seg inn på mer smale grupper burde kunne ha en sjanse til å konkurrere og antakelig slå disse store sidene. Kvinner som søker menn med eller uten bilde blir antakelig for bredt for en med mer sære interesser og ser etter en passende match.

Det største problemet jeg ser med dagens kontaktannonse løsninger, er mangelen på verifiserbar identifisering av medlemmer. Det er ikke veldig kjekt å oppdage at den søte dama fra Ungarn som du har snakka med i noen uker, viser seg å være en mann som bare er ute etter å få deg til å overføre penger til “flybillett” for å komme og besøke deg. Denne flybilletten blir jo selvfølgelig bare kanslerert, og pengene for billetten blir utbetalt til mannen i Tsjekkia, Polen, Ungarn eller hvor han måtte være fra.

Så, bedre løsninger for kontaktannonser hadde ikke vært dumt.

Av kategoriene som hadde størst trafikk, var damer søker menn den mest populære, men menn søker jenter hadde også en del treff samt kvinner søker gutter.

Sist oppdatert 6. august 2013 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.