Lenkebygging og tysting

Fremdeles i dag i oktober 2019 desember 2021 er det knapt noe som betyr mer for våre plasseringer i søkemotorene enn lenkebyggingen vi hele tiden gjør på vegne av kunder og til våre egne prosjekter.

Å drive med solid og god lenkebygging, er det som skiller de som klatrer helt til toppen av søkelistene på Google, og alle andre.

Nettopp fordi dette med å bygge lenker er så avgjørende for våre kunders plasseringer, gjør det også ekstra vanskelig å gjøre det samme til våre egne sider for nettopp ord som firmaer i SEO bransjen prøver å være på topp for.

Sannheten (i det minste slik jeg opplever det), er at det er få brukbare ord som er trafikkdrivende, og derfor blir det da enda viktigere å være på toppen av første resultatside for de få ordene som det er litt volum på.

Ordet lenkebygging er et slikt ord.

Hvordan skal vi så drive med aktiv bygging av lenker inn til sidene vi vil til toppen for når vi vet at våre konkurrenter bruker alle triks i boka for å sørge for at vi ikke går forbi de?

Taktikker SEO-bransjen bruker for å spenne bein for sine konkurrenter

SEO-bransen har alltid hatt mye cowboyer. Dette henger sammen med at det er grasalt mye penger å tjene på å ligge på topp i Google og Bing for attraktive søkeord og uttrykk. Mange av de gamle kataloghaiene flyttet over til søkeord på Google da folk ikke lengre ville kjøpe svindyre telefaxkatalog-oppføringer av de.

Dermed konkurrerer vi mot folk helt blottet for skrupler og moral.

Tysting som SEO-taktikk

Hva er lettere enn å bare tyste på sine konkurrenter? Dette vet vi med sikkerhet gjøres i stor skala. Det er lettere å ødelegge for andre, enn å oppnå noe selv. De som driver med denne tystingen, skjuler seg gjerne bak en falsk form for moralisering: Jeg tyster fordi det min konkurrent holder på med er å jukse.

De synes sikkert at de kan rettferdiggjøre det de holder på med, men det får være deres gode eller dårlige samvittighet. Jeg er ingen dommer, har ingen rett til å bestemme hva som er moralsk riktig eller ikke.

Tysting og angiveri er visst god forretningsskikk i Norge, og det kompliserer ting noe. En konsekvens av dette er at vi må være alt for forsiktige i det vi gjør for å promotere oss selv.

Et SEO-firma skal ikke drive med kaldringing for å få kunder

Skal man kunne se sine kunder i øyene som et SEO-firma, må vi kunne vite at vi klarer å få kunder selv med metodene vi anbefaler kundene våre. Vi har derfor aldri hatt selgere i Devenia.

Jeg kan ikke med god samvittighet si til en kunde at det vi holder på med vil fungere for de, og samtidig vite med meg selv at det samme fungerer ikke for vår egen del. Derfor har det alltid vært naturlig for oss å ikke drive på med aktivt salg i markedet. Vi foretrekker at kundene våre kommer til oss som et resultat av at de fant oss i en søkemotor.

Så var det dette med denne tystingen igjen da. Den gjør jo selvfølgelig at det hele blir mer komplisert. Så, jeg har kommet frem til hvordan jeg tror vi må angripe dette.

Ekstern landings side er løsningen

Dermed kan vi trygt drive med aktiv lenkebygging uten at dette får negative konsekvenser for våre egne domener. Vi kan bygge lenkene mot landings siden i stedet for direkte hos oss selv.

Så får tiden vise om mitt resonnement holder vann over tid.

Sist oppdatert 17. desember 2021 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.