Lesere vs. forbipasserende


I dag skal jeg gå litt mer personlig til verks enn mitt vanlige fagpjatt (eventuelt supeinteressante poster – du velger selv).

Greia er den at det har omsider gått opp for meg at denne bloggen ikke bare leses av tilfeldige forbipaserende som søker på ett eller annet i Google – men faktiske folk som aktivt oppsøker bloggen. Nå synes du kanskje at det skulle være en selvfølge at en blogg har lesere – men slik er det faktisk ikke.

De aller fleste blogger der ute leses ikke. De har noe tilfeldig trafikk, men svært få av de får faste lesere.

Mye av grunnen til at mange opplever at bloggen deres ikke leses, er at de skriver ikke om almennyttige temaer – og det er i bunn og grunn ingen grunn til å komme tilbake til de. Dette trodde jeg var statusen til Digge temmelig lenge også.

Men – nå har jeg altså opplevd flere ganger klager for at jeg poster for lite og for sjeldent. Jeg sa klager ja.

Hva forteller dette? Det forteller meg at det finnes en liten skare av lesere som faktisk forventer noe fra bloggen. Det sier meg at jeg er på rett vei med bloggen.

Det er fint og flott med forbipasserende også for så vidt. De bidrar jo blant annet til at bloggen tjener noen kroner. Men det er leserne (altså deg) som inspirerer meg til å fortsette å poste – ikke de tilfeldige inntektene.

Så – for første gang i Digge’s historie vil jeg be om din tilbakemelding – sånn helt offisielt:

  1. Hva synes du jeg skal skrive mer om i 2009?
  2. Hva synes du jeg har gjort rett eller galt i året som har gått?
  3. Synes du jeg går grundig nok til verks når jeg skriver?

Kjør debatt!

Sist oppdatert 30. mars 2015 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.