Lulu – verdens vakreste, skitne lille katt


Lulu er en nydelig liten katt, men vaske seg kan hun ikke noe særlig.

Møt Lulu. Den vakre lille katta vår som er bare så skjønn og nusselig.

Bortsett fra en liten detalj. Hun er ikke akkurat nøye på vaskingen. Vi har ei katte til som heter Jamie. Jamie er mer som de fleste katter. Hun vasker seg grundig og nøye hele tiden. Faktisk kan jeg ikke huske at hun noensinne har lukta annet enn nydelig.


Lulu derimot lukter omtrent som kattedoen sånn rundt hver fjortende dag.

Så langt, har vi prøvd å få henne til å bli mer reinslig på litt forskjellige måter. For eksempel fikk Eman for seg at det var lurt å “la henne lukte hvor dårlig det lukter” ved å stenge henne inne i kattedoen en stund for hver gang hun lukta råttent. Jeg veit dette er et kjerringråd som visstnok skal fungere, men ærlig talt. Finnes det da virkelig ingen mindre umenneskelige måter å få bukt på dette problemet?


Så, kjære deg. Jeg trenger råd.

Hvordan skal man få en katt til å bli mer renslig?


Det jeg gjør akkurat nå er å klippe pelsen hennes bak halen og nedover beina så det i det minste ikke henger bæsj og dingler, var det ikke dinglebær Ylvis gutta kalte det i en sketsj? Tydeligvis har hun vanskelig for å komme til – eller gidder ikke bry seg. Ikke vet jeg.

Hva jeg ikke skjønner, er at hun har Jamie å se etter, så hun burde jo ha skjønt at dette med renhold og hygiene er viktig. Hun kikker jo ofte på når Jamie vasker seg.


Trenger gode råd fra noen som har mer peiling enn meg på katter.

Bruk kommentarfeltet under og si din mening.


Lise fra Trondheim har gitt meg følgende råd via chat på Facebook:

Heia, så innlegget ditt. Min katt var også slik, så jeg fikk tips på dyrebutikken å kjøpe kattedo-lukt, da kjente lillepus at doen luktet godt, men at han luktet forferdelig, brukte dette en stund å nå er han så renslig som overhode mulig.

Sist oppdatert 30. mars 2015 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.