Mobil med to ukers batterilevetid


gammel-mobilI gamle dager hadde jeg en Nokia 2310, som hadde batterilevetid på et par uker. Når smartmobilene kom, hoppa jeg på trenden som så mange andre, og fikk meg en Android telefon. Husker min første var en HTC Desire HD. Det var jo gjevt en stund med alle de artige App’ene og mail og greier på mobilen. Men, det var en ting jeg hatet fort nok med smartmobilen. Batterilevetiden var jo helt elendig. Var jeg litt aktiv med telefonen en dag, ville batteriet være flatt før kvelden. Noen ganger lenge før kvelden.

For et par måneder siden tok jeg altså den endelige beslutningen, og kvitta meg med begge de to Samsung mobilene jeg hadde. En Galaxy S3, og en Galaxy Grand. Jeg ga de rett og slett til min stedatter Nadine, og fyra opp en Nokia mobil som kosta den nette sum av 169,- kroner. Og det første jeg la merke til da den var lada ferdig, var at jeg ikke trengte å gjenta ladingen på to uker. Selv etter to uker var det en strek igjen, men jeg tenkte det var best å plugge den inn i ladekabelen før den daua av oksygenmangel. Det tok litt over en halvtime å full lade den igjen, og så var det to nye uker uten lading.

Dette er en av de beste beslutingnen jeg har tatt de seneste årene må jeg si på den fronten.

Plutselg har jeg en mobil i lomma som ikke oppleves som masete, hverken i forhol til det der med batteriet, men ikke minst så slipper jeg alt skrålet fra alskens App’er som gir sine små tips og meldinger ustanselig. Så, fakta er at jeg har nå mobilen i lomma og tar den bare frem om jeg svarer på en samtale jeg hadde ventet ville komme. Og ellers ligger den bare der og virker.

Jo eldre jeg blir, jo mer innser jeg at gadgets bare forstyrrer livet mitt. De tilfører ikke stort.

Kattene våre og hundene våre derimot – de tilfører glede i hverdagen. Skal jeg på internett foretrekker jeg å sette meg ned foran min desktop PC hvor det er et skikkelig tastatur. Vi har en iPad vi kjøpte for 7500,- kroner som samler støv. INGEN i familien er interessert i den. De foretrekker sine laptops.

Teknologi er fint og flott det, men det gir ingen faktisk verdi i livet mitt. Jeg bruker bare disse tingene som verktøy for å tjene penger. Ingen ting annet. Så, jeg kom fremt til at å droppe min smartmobil er den beste beslutningen jeg har tatt på lenge.

Hva tenker du om dette?

Tør du å “gå bakover” og gå tilbake til gammel, utgått teknologi fordi den nye bare forsuret livet ditt? Tilfører smartmobilen livet ditt mer enn den tar fra det?

Si din mening i kommentarene under.

Sist oppdatert 31. mars 2015 av Bjørn Are Solstad

En kommentar om “Mobil med to ukers batterilevetid”

  1. Husker min første trykkskjerm telefon fra Nokia som senere ble etterfulgt av HTC Desire 😉

    Dagens Note II blir brukt minimalt til telefonsamtaler og sms, men den blir mye brukt til foto og nettbasert aktivitet. Og det er ikke noe jeg er ønsker å trappe ned på, aktiviteten går i bølgedaler hos meg, alt etter som hvor jeg oppholder meg.

    Noen ganger kan telefonen bli lite brukt og det går 4-5 dager mellom hver lading.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.