Myter og fakta om søkemotoroptimalisering


Første gang jeg jeg opplevde å være på toppen i en søkemotor var i 1998 – 99. Den gang “rulet” jeg Altavista med ordet “kontaktannonser”.

Jeg var forholdsvis besvimt i forhold til det hele, og syntes i grunn bare det var fint at Altavista sparket mitt nettsted til toppen – uten at jeg hadde noe større forståelse av hvorfor jeg ranket så bra, og hva jeg hadde gjort for å få dette til.

I dag – nesten 10 år senere, er mitt forhold til søkemotoroptimalisering gangske naturlig helt annerledes. Jeg har nemlig rukket å drite meg ut nok mange ganger til at jeg vet mye mer om hva som gjorde at jeg “ramla” inn på førsteplassen på slutten av nittitallet for et temmelig konkurranseutsatt søkeord.

Hva har jeg så lært i løpet av de åra som har gått siden min aha opplevelse med ordet kontaktannonser?

Dette og andre relaterte temaer vil tas opp i “myter og fakta” kategorien her på bloggen.

Under kommer den første “observasjonen” med min påstand om hva som er myte og fakta.

1. Linker avgjør dine plasseringer i søkemotorene.
Uten gode plasseringer på de rette ordene vil aldri nettstedet ta av – og det vil alltid gå på tomgang både økonomisk og praktisk.

Myte: Innhold er konge.
Før inbilte jeg meg at dersom jeg bare jobbet nok mye med innholdet ville leserne komme. Slik er det ikke – i hvertfall ikke i 2007. Leserne er nemlig du og de du maser om sia di til inntil søkemotorene leverer “virkelige” lesere. Med “virkelige” lesere mener jeg utenforstående personer. Uten disse utenforstående personene vil du aldri oppleve en vekst i inngående linker til sia di.

Fakta: Linker er konge.
Uten “virkelige” lesere vil du aldri oppleve noe som kan ligne på viral-markedsføring og nettstedet vil aldri få nok linker til at det kan rangere i søkemotorene. Det vil altså dø en langsom død. Det er derfor viktigere med linker til nettstedet enn godt innhold.

Hva er din mening – og hva begrunner du det med?
Jeg kommer til å lansere flere slike “myter og fakta” fremover, men som du ser på artikkelen over presenteres det hele litt rotete og ikke som en opplisting av hva som er myter og fakta. Hensikten er mer å legge et grunnlag for en meningsutveksling.

Hva er din erfaring? Er det godt innhold som skal til for at en nettside skal ha suksess, eller er det å jobbe med linker som betyr mest?

Sist oppdatert 19. februar 2013 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.