Når ingen vil gi deg lån, hva gjør jeg?


forbrukslaan-kontokreditt-kreditt-forbrukAtter en post inspirert fra et direkte søk som jeg ser i statistikken for denne sia. Jeg er forholdsvis besvimt når det gjelder å finne på ting å skrive om, så jeg bruker statistikken for å hente inspirasjon til temaer å skrive om. Nok om det.

Dette med å skulle låne penger, enten det er via en bank, et finansieringsselskap eller privat fra venner eller familie er noe de fleste har erfaring med. Om du har havnet i en situasjon hvor ingen vil gi deg et lån, er det viktig å først tenke gjennom hva som er årsaken til dette.

Kan det tenkes at ingen vil gi deg dette lånet fordi du allerede har lånt for mye?

Om dette er tilfellet, er det viktig å skaffe deg oversikt over hvor mye du faktisk skylder. Det holder med et stykke papir hvor du noterer ned alle du skylder penger, beløp å betale pr. måned og når lånene er nedbetalt i kolonner. Det viktige her er ikke å brodere og pynte, men få en reell oversikt over gjeldssituasjonen.

Det neste du må gjøre, er å finne ut av om det er mulig å få slått sammen noen av lånene, slik at du får et lavere samlet beløp å betale. Det er viktig her å få med seg at dette med å betale lån med lån er noe av det farligste du kan begi deg ut på. Så, tenkt igjennom hvordan du skal forholde deg til situasjonen.


Misligholdt gjeld

Om du tidligere har misligholdt hele eller deler av gjelden din, vil du være avskåret fra å kunne låne penger fra andre enn venner og bekjente. Det som er viktig å få med seg her, er at alt er ikke tapt. Det er fremdeles mulig å redde situasjonen.

Ta kontakt med en advokat eller gjeldsrådgiver, og jobb deg gjennom situasjonen. Jeg sier ikke at dette kommer til å bli enkelt, for det gjør det ikke. Jeg sier kun at det er mulig å jobbe seg ut av den vanskelige situasjonen. Det aller viktigste jeg kan si om dette, er å ikke lukke øyne og ører og håpe på at problemet blir borte av seg selv. Det gjør nemlig ikke det. Aldri noen gang vil den misligholdte gjelden slutte å forfølge deg med mindre du gjør noe med den.

Har du kommet i situasjonen jeg beskriver over, er det på høy tid å spørre deg selv om det virkelig er smart å prøve å låne mer penger. Og det er like viktig å ikke være kortsiktig i hvordan du ser på situasjonen. Husk at et forbrukslån eller annet kortsiktig lån kan være å kaste mer bensin på bålet.

Om du befinner deg i situasjonen hvor ingen lengre vil låne deg penger, er det på høy tid å stoppe opp og tenke før du gjør noe mer. Ta kontakt med fagfolk som kan hjelpe deg å utrede gjeldssituasjonen din, og ikke handle i panikk.

Alt er mulig å løse. Det som er mulig er enkelt. Det umulige tar bare lengre tid.

Sist oppdatert 30. mars 2015 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.