Piratpartiet er Norges nyeste landsdekkende parti


Med innlevering av stortingsliste for Nordland er Piratpartiet offisielt landsdekkende.

Med innlevering av stortingsliste for Nordland er Piratpartiet offisielt landsdekkende. For et parti som blant annet ønsker modernisering av offentlige prosesser, var veien til etablering en prøvelse. Innleveringene har gått på overtid, men er det noen som er gode på skippertak så må det være Piratpartiet.

Nå begynner arbeidet for alvor med å forklare allmenheten hva partiet står for. Det er mange som tror at vi fokuserer på enkeltsaker som fildeling, og der har vi en utfordring.

Piratpartiet er av den oppfatning at grunnleggende rettigheter, slik som retten til et privatliv, fri ytring og rettsvern, har blitt svekket. Disse rettighetene trenger ikke bare å stadfestes på nytt, de trenger å tilpasses også for informasjonsalderen. Vi ønsker også en demokratisk reform, hvor beslutninger skal flyttes ut fra regjeringskontorene og over til folket og akademia.

Dette er langt fra et snevert mål. Tvert imot er det fundamentale endringer vi går til valg på – ikke bare politiske enkeltsaker, men et ønske om å endre hvordan politikk skal utføres. Vi har ikke alle svarene selv, men vi har metodene for å finne svarene. Dagens politiske prosesser er etterlevninger fra grunnlovsdagene, og det er på høy tid med en forfriskning. Ny teknologi muliggjør innsyn, deltagelse og etterrettelighet i en grad som aldri før har vært mulig. Innflytelse fra særinteresser, lobbyvirksomhet og bakromsforhandlinger har ført til en politikerforakt som må forhindres hvis det demokratiske idealet skal overleve.

Piratpartiet er ikke et teknologisk parti, men et prinsipielt parti. Vi ser hvordan Internett og digitalisering fører med seg nye utfordringer for våre grunnleggende rettigheter, og våre kjerneverdier må beskyttes også i informasjonsalderen.

Dagens politiske system fungerer ikke lenger etter hensikten. Når dagens politikere ikke verdsetter eller evner å forsvare prinsippene som har bygd landet, er det på tide at stafettpinnen overdras til neste generasjons politikere.

Øystein Jakobsen
Leder, Piratpartiet

Lenke til pressemelding (med høyoppløselig bilde): https://piratpartiet.no/2013/04/piratpartiet-er-norges-nyeste-landsdekkende-parti/

Sist oppdatert 20. januar 2019 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.