Powerset – Google’s nye utfordrer?


Powerset har blitt kjøpt av Microsoft, så denne artikkelen er ikke lengre aktuell.

De aller fleste har fått med seg at Microsoft foreløpig har trukket budet sitt på Yahoo! Meningene er delte om hvorvidt denne beslutningen var riktig eller ikke. For min egen del tror jeg at de gjorde rett i å gi opp forsøket på en vennligsinnet takeover. Jeg tror også at de gjorde klokt i å ikke prøve å tvinge aksjonærene til Yahoo! i kne.

Det finnes nemlig et annet alternativ for Microsoft som jeg tror har et langt større potensiale enn hva som lå i et oppkjøp av Yahoo.

Dette alternativet heter (ihvertfall heter de det foreløpig) Powerset. Danny Sullivan har laget en fin gjennomgang av hvordan Powerset skiller seg fra konkurrentene.

Jeg har fulgt utviklingen av Powerset over en lengre periode, og må si at dette faktisk er en søkemotor som Google har god grunn til å frykte.

Saken er den at Powerset tar et helt annet utgangspunkt enn de tradisjonelle søkemotorene som Google, Yahoo, MSN (Live) og Fast. Forskjellen ligger i at Powerset forstår hva du mener når du søker. I tillegg forstår Powerset setninger.

I tradisjonelle søkemotorer baserer alt seg på nøkkelord. I Powerset kan du spørre med naturlig språk. La dette synke inn et lite øyeblikk så skjønner du hvor enorm forskjellen er.

For en stund siden ville jeg sjekke litt ting rundt Steve Jobs i Apple. Jeg søkte i flere av søkemotorene over med ulike kombinasjoner av nøkkelord, men fant aldri svaret jeg var ute etter. Da jeg gjorde samme søk i Powerset ga søkemotoren meg riktig svar på første forsøk. Jeg var lammet da jeg gjorde flere lignende søk og tendensen var den samme. Powerset bommet ikke en eneste gang.

Min konklusjon – i hvertfall foreløpig, er at det med rette spekuleres i om Powerset blir kjøpt opp av Microsoft.

På mandag går Powerset ut av lukket beta testing og går gradvis over i en fase av åpen beta testing. Det blir spennende å se om søkemotoren er skalérbar nok til å kunne brukes mot hele webben. Er den det tror jeg vi har sett fødselen til en mulig Google-killer.

Hva mener du, er det ikke på tide at Google får reell konkurranse?

Sist oppdatert 5. juli 2013 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.