Pressemelding: Piratpartiet krever at Norge gir asyl til Edward Snowden

No comments

Piratpartiet Norge a 64875a 300x216 Pressemelding: Piratpartiet krever at Norge gir asyl til Edward SnowdenDet har fremkommet at amerikanske sikkerhetsmyndigheter har kunnet avlese alt som er skrevet, sagt og gjort av ikke-amerikanske borgere igjennom amerikanske tjenester som Facebook, Google, Skype med mer.

Varsleren Edward Snowden har vist en prinsippfasthet og et mot som er svært sjeldent i en stadig mer lukket verden. Som takk for hans tjeneste er han nå ettersøkt av amerikanske myndigheter for å ha varslet omverdenen om dette alvorlige overgrepet. Piratpartiet krever at norske myndigheter gjør som Island, og oppretter en hastesak for å utstede asyl til Snowden. Hvis han blir arrestert kan han møte samme skjebne som Wikileaks-varsleren Bradley Manning og bli fengslet under inhumane forhold og ført for retten for en lukket, militær domstol.

Norske borgere har blitt systematisk overvåket av amerikanske myndigheter, og dette er en trussel mot vår suverenitet.

USA har nylig selv kastet ut kinesiske teleselskaper fra offentlige anbud i frykt for at kommunikasjonen KAN bli overvåket. Nå VET vi at amerikanerne overvåker oss igjennom nettbaserte tjenester, og det må umiddelbart fattes grep for å sikre våre rettigheter.

Offentlige etater og kommuner bør forbys å lagre saksdokumenter og eposter hos Google Apps, offentlige nettsider bør instrueres i å avslutte bruk av Google Analytics og Skype bør forbys som kommunikasjonsverktøy. Vi kan ikke forvente at folk skal måtte flytte fra Narvik kommune bare for å kunne beskytte seg selv mot amerikansk overvåkning.

Regjeringen må reagere umiddelbart, ikke med beundring og sjalusi – men med harme og handling.

Bjørn Are Solstad

Blogger om alt fra data, nytt og nyttig innen mange forskjellige temaer til tyngre temaer som psykologi og filosofi, for ikke å snakke om vafler og parfyme. Apropos vafler. Fikk skikkelig lyst på vafler!

Bjørn Are SolstadPressemelding: Piratpartiet krever at Norge gir asyl til Edward Snowden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *