Pressemelding: Piratpartiet krever at Norge gir asyl til Edward Snowden

Piratpartiet NorgeDet har fremkommet at amerikanske sikkerhetsmyndigheter har kunnet avlese alt som er skrevet, sagt og gjort av ikke-amerikanske borgere igjennom amerikanske tjenester som Facebook, Google, Skype med mer.

Varsleren Edward Snowden har vist en prinsippfasthet og et mot som er svært sjeldent i en stadig mer lukket verden. Som takk for hans tjeneste er han nå ettersøkt av amerikanske myndigheter for å ha varslet omverdenen om dette alvorlige overgrepet. Piratpartiet krever at norske myndigheter gjør som Island, og oppretter en hastesak for å utstede asyl til Snowden. Hvis han blir arrestert kan han møte samme skjebne som Wikileaks-varsleren Bradley Manning og bli fengslet under inhumane forhold og ført for retten for en lukket, militær domstol.

Norske borgere har blitt systematisk overvåket av amerikanske myndigheter, og dette er en trussel mot vår suverenitet.

USA har nylig selv kastet ut kinesiske teleselskaper fra offentlige anbud i frykt for at kommunikasjonen KAN bli overvåket. Nå VET vi at amerikanerne overvåker oss igjennom nettbaserte tjenester, og det må umiddelbart fattes grep for å sikre våre rettigheter.

Offentlige etater og kommuner bør forbys å lagre saksdokumenter og eposter hos Google Apps, offentlige nettsider bør instrueres i å avslutte bruk av Google Analytics og Skype bør forbys som kommunikasjonsverktøy. Vi kan ikke forvente at folk skal måtte flytte fra Narvik kommune bare for å kunne beskytte seg selv mot amerikansk overvåkning.

Regjeringen må reagere umiddelbart, ikke med beundring og sjalusi – men med harme og handling.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vent litt!

Få gratis oppdateringer fra bloggen min via e-post

Både Voda (Dalmatineren min) og jeg setter utrolig pris på om du vil bli med oss videre.

Skriv inn epost-adressen din i feltet og trykk på knappen. Du vil få en epost som du må bekrefte for å melde deg på oppdateringer fra meg. Jeg sender aldri reklame.

Mvh. Bjørn Are

Meld av når som helst.