Ruinerer stokkmaur verdien på huset ditt?


Dette med stokkmaur er noe ufyselige greier. Ikke det at jeg har noe stokkmaur i betongbygget hvor jeg bor her i Egypt, men jeg har hørt temmelig ufattelige historier om disse små rakkerne som bokstavelig talt spiser opp huset ditt.

I ett tilfelle jeg hørte om for mange år siden, kollapset hele huset etter et stokkmaurangrep. Og dette var mens folka var til stede. Hele tiden. De folka der kan ikke ha hatt noe videre god hørsel, for stokkmaur som spiser på tømmeret inne i veggene dine kan høres. Men, det forutsetter selvfølgelig at du har hørsel.

Hvordan oppdager du så et stokkmaurangrep?

stokmaur-spiser-opp-huset-til-frokost
Sånn ser ikke huset ditt ut når stokkmaur spiser det til frokost.

Det er ikke spesielt vanskelig å skjønne at det er noe på gang. Om det konstant krafser inne i veggene når du har øret inntil veggen, er det enten stokkmaur på gang, eller så kan det være at mus har flytta inn. Jeg tror riktignok mus bråker mer enn stokkmaurene. Men, dette kan du finne ut av ved å finne eller lage en åpning der hvor du hører lyden.

Den ene broren min jobbet forresten med bekjempelse av stokkmaur i sin tid. Han hadde masse artige ting å fortelle om disse krekene. Han fortalte meg at siden de tok så rundelig betalt for å bekjempe stokkmaur i firmaet han jobbet, pleide han å krype opp på loftet med ei god bok og ei lommelykt, og så lå han der og leste et par timer. Dette var fordi det var lettere å få kunden til å svelge regningen. Broren min var et naturtalent i forhold til å finne ut av hvor maurene hadde bol. Så, han brukte mye kortere tid på å finne de enn andre skadedyrbekjempere.

Jeg har forøvrig sett stokkmaur som svinser rundt utenfor bygget jeg bor i her i Egypt. Jeg tror det var den arten i hvertfall ut ifra størrelsen og formen, men det er ikke godt å si om det noe som ligner. Skal prøve å få tatt et bilde av de og legge ut her om jeg husker på det.


Hva er din stokkmaur historie?

bjelke-i-hus-angrepet-av-stokkmaur
Bjelke i hus etter stokkmaurangrep. Ser du noe slikt, er det best å ringe skadedyrfirmaet umiddelbart. Dette kan bli dyrt om du ikke gjør noe.

Har du noe interessant å meddele, så er det et knallflott kommentarfelt til din disposisjon rett under posten her. Og, delingsknappene du ser strødd rundt på siden her er til noe. Ja, de er til å trykke på. Test en av de! Du skal se hvor glade vennene dine blir over å få sjansen til å lese en så utrolig fantastisk og interessant skadedyrhistorie. Nå kunne det jo faktisk hende du redder huset deres fra å bli spist opp også da.

Sist oppdatert 4. juni 2017 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.