Slik får du 130.000 følgere på Facebook uten å bruke en krone

No comments

Hadde det ikke vært flott å kunne skryte på deg at du har 130000 følgere på Facebook siden din? Les under, så forteller jeg deg hvordan du kan få til dette uten å bruke en krone på annonsering.

Et av prosjektene vi driver i egen regi i Devenia, er en side som heter Science & Inventions. Denne siden publiserer (en sjelden gang) artikler om vitenskap og oppfinnere. I utgangspunktet er dette et hobbyprosjekt jeg har gående, men som så mye annet jeg driver med av slike sideprosjekter, så er det også noe å lære fra dette prosjektet som kommer våre kunder til gode.

Siden jeg oppretta en egen Facebook-side til Science & Inventions, så har tilhengerskaren økt dramatisk. Dette har skjedd i løpet av det siste året, og i særdeleshet det siste halvåret. I begynnelsen kom det en slenger her og der når poster blei publisert, men det var ikke noe stort å snakke om. Husker ikke riktig, men mener det bare var et par hundre følgere den første måneden. Og, jeg regna vel egentlig med at det kom til å fortsette i den farta omtrent.

Deling av interessante poster fra andre kilder

Dette er hva som fikk siden til å ta av:

Jeg tenkte med meg selv at siden jeg allikevel leste om vitenskap og oppfinnelser på ulike nettsteder, kunne jeg jo dele med min 200 følgere artiklene jeg selv fant interessant. Jeg tenkte aldri på om dette ville være strategisk riktig eller ikke for Science & Inventions egen del. Jeg bare tenkte “hvorfor ikke”. Så, jeg bestemte meg for å gjøre dette – mest for min egen del (ha en plass å lagre bokmerker over interessant stoff innen vitenskap).

Et innstikk i WordPress (publiseringsverktøyet vi bruker på dette nettstedet) autoposter gamle poster til Facebooksia to ganger i uka. Det er altså en miks av andres artikler, og våre egne som fyller strømmen på Facebooksia til nettstedet. I dag den 10.02.2016 har altså Science & Inventions’s sin Facebookside 130.625 følgere. Økningen den siste uka har vært på omtrent 6.700 følgere.

Hvordan skjedde dette?

Jeg vet egentlig ikke hva nøyaktig det var jeg gjorde som fikk det hele til å ta av, så du kan jo spekulere sammen med meg i kommentarfeltet under og foreslå hva du tror kan ha vært utslagsgivende. Så får du prøve deg frem og se om du oppnår noe lignende.

Hvordan har dette påvirket trafikken til nettsiden?

Ikke mye for å si det sånn. Det bidrar til rundt 50 besøkende i døgnet til nettsiden, så den delen er heller bedrøvelig. Hva som er grunnen til dette er ikke godt å si. Kanskje det handler om at vitenskap og oppfinnelser ikke gir mye klikk? Eller kanskje jeg ikke jobber nok med å gjøre overskriftene og innledningstekstene attraktive? Ikke vet jeg. Det er en av tingene jeg jobber med å finne ut av, så det får bli en annen post.

Bjørn Are SolstadSlik får du 130.000 følgere på Facebook uten å bruke en krone
les mer

Mine grunner til å fortsette med egen blogg

4 comments

Jeg ser det argumenteres en del her og der for hvorfor man skal droppe å ha egen blogg, og i stedet flytte over skriveriene sine til Google+, Facebook eller et av de andre sosiale nettverkene.

Så, da tenkte jeg det kunne være greit å lage litt motvekt til argumentene som vanligvis brukes. Bare for balansen sin del altså.

Et vanlig argument jeg ser dukker opp fra tid til annen er at siden det er så lettvint å skrive sine innlegg i de sosiale nettverkene, er det ingen grunn til å pese med å ha en egen blogg lengre. Jeg mener forøvrig med egen blogg det som kalles for self-hosted. Altså ikke hos wordpress.com, blogger.com eller blogg.no, men en blogg du har full kontroll over.

Om du er en av disse som har droppet bloggen og bare skriver i de sosiale nettverkene, vil det være lurt å tenke over følgende: Hva gjør du den dagen ditt valgte nettverk plutselig er borte? Eller at de innfører ett eller annet du bare ikke kan fordra? Hva gjør du da?

Om du publiserer tankene dine på bloggen din, er det stort sett bare du som har kontroll over den. Jeg forutsetter selvsagt her at du faktisk tar backup av den, sånn at den er flyttbar til annen hosting om det skulle knipe. Ja, for du tar online backup?

Jeg er rimelig aktiv i sosiale medier, men jeg vil aldri ta sjansen på at Google eller Facebook skal ta vare på det jeg skriver for meg. Det er rett og slett feil å belage seg på noen jeg hverken kan nå eller ha et personlig forhold til. Jeg stoler ikke på nettverkene, for jeg vet at de har ikke meg som eier av innholdet som sin høyeste prioritet. De har seg selv, annonsørene og i siste instans aksjonærenes interesse som sin første, og i realiteten den eneste prioriteringen.

Derfor skiver jeg på bloggen min her, og så deler jeg heller innlegget i de sosiale nettverkene hvor jeg synes det er relevant. Dermed har jeg fått eksponeringen jeg ville ha, samtidig som jeg ikke har gitt bort retten til innholdet. Det er 100% mitt fremdeles.

Mine anbefalinger til bloggeverktøy

Min anbefaling til bloggeverktøy som du kan ha den fulle og hele kontrollen over er uten tvil WordPress.

Self-hosted WordPress er det beste bloggeverktøyet der ute akkurat nå. Det er også det største, så her kommer oppdateringer og de tetter sikkerhetshull ofte. Lenka over er til den Norske versjonen som ligger hos WordPress.org.

Du trenger et domene til bloggen din. Selv bruker jeg Nameadmin til samtlige domener vi jobber med, men du kan like gjerne bruke Domeneshop eller et av de andre Norske firmaene.

Hosting finnes det mange firmaer som tilbyr. Gjør et søk på Google så finner du sikker noe som passer lommeboka di. En av kundene våre tilbyr webotell og domeneregistrering.

Her er en annen kunde av oss som tilbyr hosting, altså webhotell. Men som sagt, så finnes det mange tilbydere der ute. Det er bare å gjøre et søk på Google etter webhotell eller hosting så finner du nok noe som passer.

Om du er veldig opptatt av kontroll, kan en dedikert server være et alternativ du vil seriøst vurdere. Vi har to dedikerte servere selv stående hos Servetheworld som vi har full kontroll over.

Ellers så trenger du ikke noe mer. Et domenenavn, og et sted å ha sidene så de er tilgjengelig hele tiden. Har du fast ip-adresse hjemme, kan du til og med ha sidene liggende på din egen maskin så lenge den ikke skrus av og ellers har en stabil nettforbindelse.

WordPress er et enkelt verktøy å holde oppdatert. Når det kommer oppdateringer, får du beskjed om dette i admin-delen av systemet, og du trenger så bare å klikke på en knapp så oppdateres det av seg selv.

Hva tenker du om dette med å ha egen blogg?

Syns du dette med å blogge er sååå 2011, eller foretrekker du kontrollen det gir? Bruk kommentarfeltet under og si din mening, og husk å dele posten i sosiale medier.

Bjørn Are SolstadMine grunner til å fortsette med egen blogg
les mer

Hva er SoMe?

6 comments

Når du er aktiv på Twitter eller Facebook, vil du ofte se at folk sier noe og tar med SoMe enten som tag eller i en setning. Dette er en forkortelse som har dukket opp nylig etter hva jeg kan bedømme.

SoMe betyr rett og slett sosiale medier eller media.

Folk sier for eksempel:

– nå skal jeg konsentrere meg om SoMe i noen timer.
– jeg liker ikke SoMe noe særlig.
– SoMe er helt ut.

Er det andre forkortelser i sosiale media (#SoMe) du lurer på hva betyr?

Jeg vet det kan være litt pinlig å spørre om alle disse forkortelsene direkte på Twitter, så her er et alternativ. Om det er andre forkortelser du lurer på hva betyr, er det bare å spørre i kommentarfeltet under. Vet jeg ikke svaret, så vil jeg spørre folka jeg følger på Twitter. Jeg er ikke redd for å drite meg ut. Du kan også følge meg i sosiale medier. Følg meg på Facebook eller Twitter som er de to mediene jeg er mest aktiv.

Trenger du veiledning eller hjelp med sosiale medier (#SoMe) i din bedrift?

Ta kontakt med oss i Devenia, så hjelper vi deg å komme igang med å få bedre resultater på din satsing  i sosiale medier.

Bjørn Are SolstadHva er SoMe?
les mer

SEO eksperiment

No comments

seo soekemotoroptimalisering SEO eksperimentSkal du lykkes med seo, er det viktig å hele tiden eksperimentere. Eksperimenter som disse, gir uvurderlig kunnskap i forhold til hva som gir hvilke effekter i forhold til dine plasseringer i søkemotorene.

Et SEO eksperiment jeg jobber med denne sommeren og høsten, er å forske på sammenhengen mellom plasseringer i søkemotorene og sosiale medier. Jeg prøver å få fastslått hvorvidt liking på Facebook og deling på Twitter, Google+ og de andre sosiale nettverkene har en direkte påvirkning på hvor du havner i søkeresultatene.

twitter facebook linkedin sosiale medier1 SEO eksperimentDenne bloggen er en del av dette seo eksperimentet, og dette er også litt av grunnen til at du ser så mange artikler skrevet her som ikke har noe med seo faget å gjøre. Jeg måler hva slags typer artikler som gir respons i sosiale medier, og deretter ser jeg på hvilke plasseringer i søkemotorene dette gir.

Det er ikke spesielt enkelt å drive med seo eksperimenter som disse siden vi aldri har noen fasit på riktig eller feil svar. Og siden vi har så mange sosiale nettverk å forholde oss til, er det heller ikke lettest å kunne entydig konkludere.

Hva jeg håper på å finne ut av med SEO eksperimentet

Jeg forsker på hvorvidt sosiale signaler er i ferd med å erstatte lenker som hovedfaktor i algoritmene til det som utvilsomt er den viktigste søkemotoren – Google.

Den eneste måten jeg kan se at et seo eksperiment som dette har gitt konkluderende resultater, er å tolke datagrunnlaget mange ganger og gjenta ting mye nok til å kunne se mønstre.

Hvordan eksperimenterer du i forhold til SEO?

Vil gjerne høre din mening om dette i kommentarfeltet under.

Bjørn Are SolstadSEO eksperiment
les mer

Sosiale medier ruinerer livene våre

No comments

Jeg har skrevet litt om dette med sosiale medier på bloggen tidligere med noen velmente råd og tips, men jeg må bare innrømme det: jeg skjønner meg ikke noe videre på dette med Facebook, Twitter, LinkedIn eller Instagram.

Jeg har ingen problemer med å bruke mediene sånn rent teknisk eller praktisk, det er mer at jeg har et problem med hva de gjør med meg.

Tjenestene over er forøvrig de sosiale kanalene jeg er sånn passelig aktiv for tiden. Jeg skriver “sånn passelig” fordi jeg aldri riktig har skjønt hva greia er med alle de sosiale mediene sånn utenom markedsføringsmessig.

Jeg har en voksende vegring mot sosiale medier kjenner jeg. Jeg opplever det hele som en form for kvasi-kommunikasjon. Det er kommunikasjon i og for seg, men det er det allikevel ikke helt å snakke sammen. Det blir en slags personlig men allikevel upersonlig måte å forholde seg til verden rundt oss på.

Sosiale medier gjør oss til umennesker.

Mine observasjoner som bruker av de sosiale mediene så langt

Bruk av sosiale medier gjør oss mindre sosiale i realiteten. I stedet for å ringe og si hei eller stikke innom til venner og bekjente, så trykker vi bare på en lik-knapp. Så, i stedet for å ta den telefonen til en kompis, som jo er en faktisk, reell sosial interaksjon i form av en samtale hvor du hører en stemme, så nøyer jeg meg med å klikke på en knapp. Spør du meg, så har ikke dette noe med å være sosial å gjøre.

Ved å trykke lik på bildet lagt ut av en bekjent, så får jeg aldri vite om denne bekjente er lei seg for noe eller hva som er ståa. Jeg bare trykker på en knapp, men kan ellers la være å forholde meg til mennesket bak. Jeg kan altså helt fint la være å forholde meg til denne personen – sånn egentlig.

Jeg ser mange andre eksempler på hvordan sosiale medier ruinerer det menneskelige i mine observasjoner av barna mine. De er alle voksne, men vokste opp med sosiale medier. De kan helt fint “snakke” med venner en hel dag uten å så mye som åpne munnen en eneste gang. Og nå snakker vi om folk som har bodd i en radius på noen få hundre meter.

Jeg kan ikke si annet enn at disse tjenestene gjør oss mer ensomme og mindre knytta sammen.

På den annen side, en kamerat vegra seg lenge mot å få seg en Facebook konto, men han innså til slutt at han gikk fullstendig glipp av alle gøye hendelser blant sine venner da han lenge etter en fest hørte om denne festen han ikke var på.

Han ble ikke invitert, fordi alt ble arrangert som en Event på Facebook. Og der var jo ikke han. Så, han endte opp med å få seg en Facebook konto til slutt allikevel. Og dette til tross for at han ikke ønsket å ha en konto der. Det gjør han fremdeles ikke, men han er tvunget.

Det har altså blitt sånn at om du ikke er aktiv i sosiale medier, så er din eneste mulige skjebne å være en ensom eremitt. Trist, men leit som de sier.

For min egen del ser jeg på dette med sosiale kanaler som akkurat det – kanaler. Jeg tenker altså på disse mediene som markedsføringskanaler mer enn som plasser for den gode samtalen. Jeg kan ikke noe for det, det bare er sånn i hodet mitt.

Jobbmessig er sosiale medier helt knall. Sosiale medier er en knallbra måte å bygge opp en tilhengerskare som liker å lese om hva du har å si som fagperson.

Det er på det private planet jeg har problemer med å akseptere premissene for det hele.

Kjenner du deg igjen i noe av dette?

Fortell i så fall om det i kommentarfeltet under.

Bjørn Are SolstadSosiale medier ruinerer livene våre
les mer

Egypt har flest Facebook brukere i den Arabiske verden

No comments

Med over 13 millioner Facebook brukere, har Egypt det største antallet brukere i den Arabiske verden, men med veldig lav penetrering på 16,17% av den totale befolkningen.

Lengre ned i artikkelen vil du finne en fullstendig oversikt over de ulike Arabiske landene, og fordelingen oppdatert i Mars 2013. Det er interessant å merke seg at andelen kvinner som bruker Facebook i den Arabiske verden er på 33%.

I følge Africa Online har Egypt nøyaktig 13.010.580 brukere av Facebook i Mars måned 2013.

På tross av det store antallet brukere, er allikevel andelen brukere kun på 16,17% av den totale befolkningen som antas å være på 84 millioner mennesker i slutten av 2012. Dette gjør at Egypt havner på tolvte plass i forhold til gjennomslag i befolkningen. Til sammenligning er 78,66% av landets befolkning aktive på Facebook, fulgt av Emiratene hvor 67,75% av befolkningen er aktive på Facebook.

Fra Mai 2012 til Mars 2013 økte antallet brukere av Facebook i Egypt med 22,24%.

Grunnen til den store økningen i Egypt

Personlig tror jeg den store økningen i antall brukere her i Egypt henger sammen med at Facebook sider nå aktivt blir promotert i media og i reklame, samt at offisielle meldinger fra staten oftere og oftere blir gjort via Facebook sider.

Det er vel ikke alt for ofte man får høre Den Norske Regjeringens offisielle uttalelser via en Facebook side, men dette har skjedd en rekke ganger her i Egypt fra både Presidentens side, Forsvarsministeren og innenriksministeren. I forbindelse med demostrasjoner, blir ofte dødstallene og antall skader oppdatert på helseministeriets ofisielle Facebook side i stedet for via nyhetsbyråer.

Bjørn Are SolstadEgypt har flest Facebook brukere i den Arabiske verden
les mer

Burde bedriften min ha egen Facebook side?

No comments

En av kundene våre, Trond fra Oslo Skadedyr ringte meg i dag. Oslo Skadedyrkontroll as som han driver har vært kunde hos oss lenge – faktisk i flere år nå, og han har i løpet av disse årene flere ganger lurt på min mening om hvorvidt de burde ha sin egen Facebook side.

Jeg har frem til i dag sagt nei når han har spurt om dette. Det gjorde jeg også i dag. Ikke fordi jeg mener at firmaet hans ikke burde være på Facebook, men fordi jeg ikke ser hensikten med bare å opprette en Facebook side som er død. Tingen er, at det å ha en Facebook side som ikke blir oppdatert eller har noen som helst aktivitet, er “dead in the water” like mye som en hjemmeside uten relevant informasjon eller aktivitet.

Det jeg har ment hele tiden gjennom disse årene, er at det er for en liten bedrift bedre å konsentrere seg om å få til en ting på nettet, enn å spre seg over en hel masse medier.

I tilfellet til Trond, er det ikke fornuftig å spre seg over for mange kanaler, men konsentrere innsatsen rundt to ting:

– hjemmesiden og Google.

Han sørger for å holde hjemmesiden oppdatert med relevant informasjon for sine kunder og potensielle nye kunder – og vi hjelper han med å få trafikk inn til sidene gjennom Google sine søkeresultater. Ut i fra hva jeg kan se, får han dermed maksimalt ut av reklamebudsjettet.

Skal du lykkes med en Facebook side, må du altså legge ned betydelige ressurser i dette. Etter min vurdering, er ikke dette noe du engang bør vurdere dersom ikke hjemmesiden din er “i orden” og at du får brukbart med besøk på den. Pr. i dag er ikke Facebook et medium som folk bruker til å finne leverandører av varer eller tjenester. Det er et medium for å bli underholdt eller for å finne ut av hva venner og bekjente driver med.

Facebook prøver gjennom sine sider for bedrifter å bli en slags Google killer, men jeg kan ikke se at de lykkes med dette pr. idag.

Hva er din mening?

Burde alle bedrifter få seg Facebook side, eller er du enig med meg i det jeg skriver over?

Bjørn Are SolstadBurde bedriften min ha egen Facebook side?
les mer

Sosiale nettverk: uskrevne regler

1 comment

twitter facebook linkedin sosiale medier Sosiale nettverk: uskrevne reglerKoster din strategi for sosiale nettverk deg kunder? Bruk disse strategiene for å få det riktig.

Å skaffe til veie en tilhengerskare på LinkedIn, Facebook eller Twitter er ikke så enkelt som å sende ut en haug med venneforespørsler. For å finne folk som vil følge deg trenger du å starte tråder folk kan følge og promotere dine produkter eller tjenester på sosiale nettsteder. Skal du gjøre dette er det noen uskrevne regler for god skikk og bruk du trenger å forholde deg til.

Mestre reglene for skikk og bruk og du kan slutte å sende Super Pokes i hytt og pine og kan i stedet begynne å vinne over folk til å følge deg.

Vær tolmodig

Det kan være vanskelig å føle seg konkurransedyktig når du sammenligner dine 50 venner med en person som har 5000 i sin venneliste, men hvis du gjør det sakte mens du bygger opp det sosiale innholdet vil du se at det bedrer seg i det lange løp. Ikke invitér venner blindt.
Begynn med å følge noen få utvalgte folk fra din bransje. Ikke tenk på disse som reklamemottakere. Se på de som ditt begynnende forretningsnettverk på nettet. Du er ikke ute ettter kunder i denne fasen. Du er ute etter å knytte kontakter som er gjensidig nyttige.

Stå imot trangen til å spørre alle dine kontakter til å bli del av nettverket ditt.

Tom Lewis, visepresident for markedsføring hos Atalasoft, importerte alle sine Gmail kontakter til Facebook og spurte de så om å bli hans Facebook venner. Venneforespørselen gikk derfor ut til samtlige av hans forretningskontakter i tillegg til en masse folk han knapt nok visste hvem var.

Stor feil.

Han sendte etterpå ut en mea culpa melding hvor han kalte det for “klart feil.” En bedre idé er å annonsere sosiale nettverk på nettstedet, i nyhetsbrevet, eller i en e-post signatur, og la kontaktene komme til deg.

Vær inkluderende

At du ikke bør sende ut venneforespørsler til alle i adresseboken din, betyr ikke det at du bør være tilbakeholden for å oppnå kontakt med nettverkere som kommer til deg. Ikke fremmedgjør potensielle kunder.
Så lenge det ikke er en spam forespørsel fra et porno-område eller bli-rik-raskt-opplegg, vil jeg legge til alle som ser ut til å være en ekte person. En bedrift må akseptere alle levende personer, slik at ingen føler at du er del av en elitekultur som velger bort folk.

Hold deg til saken

Ikke begynn å spam ned dine venner på Facebook eller Twitter.
Et godt eksempel er å lese i artikkelen jeg hentet inspirasjon fra for denne posten.

En kveld postet Brooke Webb, markedsføring og PR-direktør i Vicinity Manufacturing til Twitter etter en mislykket forretningsmiddag og drinker med kunder. Hun sier: “Jeg tweeted flere meldinger som sammenliknet mine klienter og deres byer til opplevelser av Dante i Infernoet. Du vet, syvende-sirkel-for-faen referanser, og så videre.”

Enda verre enn selve postene på Twitter var at alt hun postet fra sin Twitter-konto ble lagt inn på hennes LinkedIn-profil slik at alle hennes profesjonelle kontakter kunne se hva hun hadde skrevet. Webb har siden lært å holde sine Twitter-meldinger profesjonelle, og bruker det for selskapets kundeservice og oppmuntrer kundene til å nå henne direkte på denne måten. Hun poster også innlegg om sosiale medier, og begrenser sine personlig innlegg.

Din tilstedeværelse på Internett er en svært synlig del av merkevaren din. Pass derfor på hva du sier og hva gjør på nettet siden dette gjenspeiler selskapets kultur. Hvis du er komfortabel med å fleipe rundt eller dele av informasjon om ditt personlige liv er det ingenting i veien for å kjøre den linjen. Men som en generell regel er det lurt å spørre seg selv: “Hvordan ville jeg oppført meg om jeg ikke var online?”

Selv om det finnes en slett-knapp for en sosial flause, kan det være at det allerede har spredd seg til steder du ikke har kontroll over. Sist sommer postet  administrerende direktør Jason Goldberg i SocialMedian på Twitter om å øke engle-investeringer for hans selskap. Dette var i strid med forskriftene for det amerikanske verdipapirsystemet. Han prøvde å slette posten på Twitter, men i neste øyeblikk ble det fanget opp og publisert på TechCrunch og andre blogger.

Vær transparent

Når du fyller ut profilen din, ikke kopier og lim inn brosjyren din – noen få setninger holder. Vis litt personlighet ved å dele informasjon i henhold til dine interesser, men hvis du er mer komfortabel med å holde ting strengt forretningsmessig, la alt peke mot din kjernemelding. En annen ting er å ikke legge til noen Facebook-applikasjoner som kontaktene dine må legge til for å se – de ser lite profesjonelt ut og kan irritere folkene i nettverket ditt. Ta kontroll over din profil på nettet ved å publisere et profilbilde. Hvis kontoen er under navnet ditt, bruk et portrettbilde; hvis kontoen din er navnet på virksomheten, velger du en logo. Hvis du har leid en som tar seg av ditt sosiale nettverk for å håndtere dine konti, gi litt informasjon på det ofisielle nettstedet om person. Og alltid ta med to-veis-koblinger, fra det sosiale nettstedet til firmaets nettsted, og omvendt. Slik hjelper du folk til raskt å finne deg.

God takt og tone

Skal du få noen forretning ut av ditt sosiale nettverk, er det lurt å ikke å umiddelbart sende nye venner tilbud om å laste ned en e-bok eller registrere seg for et nyhetsbrev. Være mer subtil. Jobb inn din markedsføring i dagligdagse samtaler ved å fortelle folk om kommende konferanser, svar på spørsmål i innen ditt fagfelt, eller pek på nye og relevante blogginnlegg.

Som en generell regel, prøv å matche den måten kontaktene dine samhandler med deg. Svarer til et vegg-til-vegg innlegg med et vegg-til-vegg innlegg og en melding med en melding. De fleste andre kommunikasjoner bør skje via mer passiv Twitter eller status oppdateringer. Postman sier, “Det som  fungerer er ekte samtale. Å spy ut meldinger fungerer ikke i det hele tatt i sosiale medier.

Vær på vakt

For å forbedre statusen til din merkevare, søk etter klager eller problemer om virksomheten din, og svar på en nyttig måte, uten nødvendigvis å legge den personen som en kontakt. For eksempel, Comcast har en ComcastCares konto på Twitter som svarer på klager og leverer kundeserviceavdelingen rett i plattformen. Dette gjør at man lytter til kundene sine og det blir lett for de å få svar på på klager –  du tar et stort skritt mot å vinne over kundene.

Jeg har delvis brukt innhold fra denne artikkelen da jeg skrev posten – men jeg kan forsikre deg om at alt som er å lese over stemmer helt overens med mine egne erfaringer.

Bruker du en av tjenestene over? Hva er din erfaring?

Bruk kommentarfeltet under og del dine erfaringer med meg. Jeg svarer etter beste evne.

Bjørn Are SolstadSosiale nettverk: uskrevne regler
les mer