Sånn. På plass i ny leilighet


Da er flyttesjauen unnagjort – sånn sett bort ifra at det er et kaos uten like her da. Selve flyttingen gikk meget greit. Flyttefolka møtte opp kl. 09:00 – og kl. 10:30 var de ferdige med å pakke hele leiligheten (!!!). Jeg hadde IKKE brukt en og en halv time på å pakke en hel leilighet.

Leiligheten er langt fra idéell forresten. Det suser innmari fra radiatorer. Vaskemaskinen som sto her er fra forrige århundre og dte lukter skikkelig innrøykt her.

Men – når man har dårlig tid med å finne leilighet så får man bare gjøre det beste ut av det. Vi får se hva som lar seg gjøre å få til med huseieren.

Det fine er at nå bor jeg mindre enn en kilometer fra Ania, så det blir mye lettere å gå turer og lage middag sammen. Jeg gleder meg til det 🙂

En observasjon jeg har gjort etter å ha bodd i noen leiligheter her i Polen er at generelt så bryr folk seg lite når de skal leie ut. Her – som i de forrige leilighetene jeg har bodd har det vært mye gammelt skrot og søppel strødd rundt. De er heller ikke veldig opptatt med å vaske ned leilighetene før ny leietaker tar over.

Mye av grunnen til at jeg valgte å flytte inn i denne leiligheten er at utleier hadde ingen motforestillinger mot at jeg får den malt og pusset opp. Faktisk er dette første gang jeg har opplevd at de godtar at man maler. Det må du være oppmerksom på dersom du har tenkt å leie leilighet her i Polen. De fleste huseierne tillater ikke at man så mye som slår inn en spiker i veggen. Og å male leiligheten er i hvertfall ikke tillatt.

Har du opplevd noe “festlig” når du skulle leie leilighet?

Sist oppdatert 27. juli 2013 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.