Se! En edderkopp!


egyptisk-edderkopp-i-stua-eddie
En egyptisk liten Petter edderkopp har flyttet inn i stua vår. Så spørs det hvor lenge kattene eller kona mi Eman vil la den bo der.

Denne lille egyptiske edderkoppen har flyttet inn i stua vår oppdaga jeg i sted. Det er ikke lett å få tatt et klart bilde av en såpass liten edderkopp, men jeg fikk da i det minste et bilde av den som var noenlunde klart. Mitt Nikon Coolpix P500 er ikke akkurat et knallkamera, men det fungerer sånn noenlunde i hvertfall.

Så, jeg viste bildet til kona mi Eman, og hun fikk selvsagt øyeblikkelig angstanfall. Men, jeg fikk da omsider forklart til henne at edderkoppen på bildet faktisk er mye mindre enn den ser ut til – og at den ikke er i nærheten av der hun sitter.

Klart det finnes farlige edderkopper her i Egypt, men jeg tror ikke vår lille leietaker er en av disse. Si ifra i kommentarfeltet om du vet hva slags edderkopp dette er – og om den er giftig eller ikke.

Etter hva jeg har latt meg fortelle, er det bra at en edderkopp velger å flytte inn i leiligheten vår. Edderkoppene er jo vare små kryp for lukter, så det sies jo at om en liten eddie bor hos deg, er det et klart tegn på at du har et godt innemiljø i forhold til gasser og løsemidler i lufta.

En annen fin ting med lille Petter Edderkopp, er at han er glad i fluer, så dette er en måte å fange fluer på som er helt naturlig. Men, jeg tviler vel på at edderkoppen får være fred lenge nok til å få gjort så alt for mye nytte for seg. Kanskje han kunne fange noen klesmøll, måker, eller andre møll? Gode insekt feller er i hvertfall netta til disse edderkoppene.

Hva tenker du om edderkopper? Er du redd de, eller synes du de er søte små kryp? For noen er jo edderkoppene de ekleste, værste monstrene som eksisterer. For andre er de små og nusselige.

Si din mening i kommentarfeltet under – og husk å del posten på Facebook, Twitter og LinkedIN.

Sist oppdatert 7. november 2019 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.