Sexannonser hos Google – do no evil?


google-adwords-annonse-sex-dobbeltmoralTa en titt på bildet i denne artikkelen. Dette er et skjermdump jeg tok akkurat nå som dukket på da jeg gjorde et søk på ordet kontaktannonser. Legg merke til den nederste annonsen.

Annonsen lyder som følger:

Overskrift: Sex-annonser m.m. – Finn din nye partner på flirtfair – Flirtfair.no

Brødtekst: 1000-vis av kåte nordmenn venter…

Do no evil – med mindre du jobber for Google. Da kan du gjøre hva pokker du vil

Vi vet jo alle at valgspråket til Google er do no evil. Google prediker sitt glade budskap om hvordan de samler all verdens informasjon og støtter opp om gode tiltak, både her og der. De har til og med en egen politisk avdeling må vite.

Sjokket var derfor stort da jeg oppdaget åpenbare sexannonser i Google AdWords sine sponsede lenker.

I følge Google sine egne regler, er det nemlig ikke tillatt å annonsere direkte for sex-relaterte hjemmesider.


Google kan stoppe annonsene automatisk om de vil

De er fullt i stand til å hindre annonser som inneholder åpenbare ord som sex, knull, kåt og slikt, siden de er fullt i stand til å stoppe deg fra å bruke ditt telefonnummer i en annonse, og hindrer deg å skrive annonseteksten din med store bokstaver. De hindrer deg til og med å kunne bruke et utropstegn i annonseteksten din. Alt dette skjer automatisk.

Det ville være svært lett for Google å lage en stoppliste over ord og uttrykk som ikke tillates i en annonsetekst. Men, de velger åpenbart å ikke gjøre dette.

Vår erfaring med Google sin manglende moral

For noen måneder siden fikk vi (i Devenia som jeg er daglig leder) mail fra Google hvor de kunne fortelle at våre to nettsteder best online dating websites (jeg har latt denne siden utløpe siden det komersielle grunnlaget er borte) og sexualrelationships.net (denne siden har vi beholdt siden den faktisk har bra innhold) ikke lengre var tillatt å vise AdSense annonser, nettopp fordi de kunne fortelle at Google ikke tillater “denne typen” hjemmesider å vise deres annonser. Tar du en titt på de nevnte sidene, vil du fort oppdage at det hverken er noe umoralsk eller sex relatert på disse sidene.

best online dating websites var ganske enkelt en side med noen omtaler av dating sider, og sexual relationships .net er en side som kun snakker om hvordan man kan forbedre sitt seksuelle liv innenfor ekteskapets grenser.

Altså, ingen av disse sidene bryter noen moralske regler eller prinsipper i forhold til temaet sex. Jeg vil påstå at begge sider operer trygt innenfor et familierelatert rammeverk.

Les nå annonsen som er å finne hos Google igjen, og fortell meg om du synes dette er noe annet enn dobbeltmoral fra Google sin side.

Det er ikke noe spesielt unikt med min historie her, du kan finne et utall lignende historier ved å søke litt. Historien føyer seg inn i rekken over eksempler på hvordan Google sier en ting, og selv gjør noe helt annet.

Så, moralen i historien er: Do no evil med mindre vi i Google direkte tjener penger på det. Gjør vi det, kan du gjøre akkurat hva du vil.


Har du noen lignende eksempler på Google sin totale mangel på moral og etikk?

Bruk kommentarfeltet under og fortell din historie. Husk og del denne posten med venner og kjente i sosiale medier.

Sist oppdatert 1. april 2015 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.