Sharm El Sheikh


Den 24. januar setter vi oss i bilen og kjører den 4,5 timer lange turen til Sharm El Sheikh fra Kairo. Vi drar delvis for å ta oss noen dagers velfortjent pause, og delvis for å finne et egnet sted å bo i Sharm El Sheikh til sommeren. Vi planlegger altså å flytte til Sharm til sommeren.

Alternativt så blir det Hurghada om ikke det finnes noen egnet skole til Nadeen, min 17 år gamle stedatter.

Men, jeg har tro på at vi ender opp i Sharm El Sheikh, siden jeg er temmelig sikker på at skoletilbudet der er greit. Min kones halvbror bor i Sharm også, så jeg tror vi vil få det kjempefint der.

Uansett så er jeg utrolig glad for at vi endelig kommer oss ut av megabyen Kairo. Jeg liker ikke å bo i en så diger og kaotisk by som dette er noe videre, og lengter etter å komme meg til en mer fredelig del av Egypt. Ikke det at jeg tror Sharm er problemfri – det er jo tross alt Egypt vi snakker om, men jeg tror det ihvertfall blir mye bedre enn Kairo.

Jeg har vært i Sharm en gang tidligere, og likte meg virkelig der. Det eneste jeg direkte mislikte i Sharm forrige gang, var hvor agressive taxisjåførene er der. Spesielt blei dette plagsomt siden vi har egen bil. Vi blei mektig leie av å avvise taxiene hver eneste plass vi kom til.

Men, aggressive taxier kan vi alltids leve med.

Hva er din erfaring med Sharm El Sheikh? Har du noe spørsmål du lurer på om Sharm, er det bare å spørre i kommentarfeltet under.

Det blir ingen flytting til Sharm gitt. Jeg var mildest talt overrasket over å konstantere at stedet er fullstendig oversvømt av drita russere.

Sist oppdatert 30. juni 2013 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.