Skriving av artikler: Aktuelle nyheter, eller tidløse temaer


Når man skal leve av å egenpublisere artikler på nettet, er det viktig å velge seg en måte å skrive på som fungerer for deg selv. Om du prøver å bli best på noe du ikke er virkelig god til, vil du til slutt gå lei. Samtidig er det viktig å skrive om ting som folk liker å lese om, så du faktisk får drevet nok trafikk til sidene dine til at det er mulig å tjene penger på bloggingen.

Det jeg selv gjør er å prøve å skrive noen artikler som er rene kommersielle artikler (les: populære temaer), men jeg prøve å skrive om disse temaene på en sånn måte at de ikke øyeblikkelig går ut på dato. Jeg prøver altså å holde meg til tidløse temaer som ikke dør så fort.

Så, skal jeg skrive om en kjendis, så vil jeg ikke bry meg med hva som er hot angående denne kjendisen akkurat nå, men skrive noe som er interessant om denne kjendisen også om et par år. Et eksempel på dette kan du se i artikkelen jeg skrev i artikkelen Vidløftige uttalelser fra 14 kjendiser. Artikkelen er flere år gammel (2008), men den er fremdeles aktuell etter min mening.

Andre ting jeg gjør, er å skrive om ting som aldri endrer seg. Et typisk eksempel her er en artikkel om sjalusi. Folk slutter ikke å ha problemer med sin partner enten de eier en iPhone eller ikke. Ikke blir de mindre sjalu om de kjøper seg ny BMW heller.

Skal du så holde deg helt borte fra å skrive om typiske nyhetssaker?

Nei, det er ikke det jeg sier her. Det som er viktig for at en blogg skal overleve i det lange løp, er at du gjør litt av hvert og prøver deg frem. Poenget mitt er å prøve å skrive universelt nok til at bloggposten din ikke umiddelbart går ut på dato, samtidig som at den må ha en interesse hos leserne dine.

Du kan godt skrive en post nå og da om de siste ryktene rundt en kjendis, men ikke legg ned hovedvekten av innsatsen din på dette.

Å lykkes kommersielt med blogging er ingen lett oppgave, men det er heller ikke umulig.

Hva er din mening om skriving av artikler? Går du for aktuelle nyheter, eller holder du deg til tidløse temaer?

Bruk kommentarfeltet under til å… kommentere 🙂

Sist oppdatert 22. juni 2013 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.