Skuddsikker vest

Da jeg satt og leste de siste nyhetene om Egypt på hjemmesiden til Ahram Online, så jeg til min store overraskelse en annonse som viste et bilde av en skuddsikker vest. Vanligvis overser jeg annonser, men denne annonsen var så annerledes at jeg faktisk ble nysgjerrig. Det viste seg at annonsen var fra et Kinesisk firma som produserer både skuddsikre vester, og andre ballistiske produkter som armeringsplater i både stål og keramikk, skuddsikre hjelmer med og uten visir.

De har til og med en skuddsikker redningsvest i porteføljen. Det er utrolig hva man kan få kjøpt om man bare leter litt på internett.

Du finner mer info om firmaet og dets produkter på www.bodyarmor.com.cn om du er interessert i å kjøpe deg en skuddsikker vest eller en hjelm. De har til og med kevlarvest i utvalget sitt.

Jeg sjekka ikke med de hvorvidt de selger til sluttbrukere, men det kan du sikkert finne ut av ved å ta kontakt med de.

Det som slo meg med denne annonsen, er at sikkerhetssituasjonen her i Egypt har endret seg, og jeg finner det høyst interessant at Google Adwords har fått med seg dette i forhold til hvilke annonser de viser.

Hva tenker du om skuddsikker vest?

Er dette noe du ville ha liggende i bilen eller i leiligheten sånn i tilfelle? Ville du tatt med noe slikt på ferie? Siden jeg er bosatt i Egypt, er dette noe jeg har tenkt på kunne være nyttig. Jeg tror ikke at det virkelig er nødvendig å armere seg til tennene for å bo her, men sikkerhetssituasjonen er veldig flytende fremdeles etter den siste revolusjonen den 30. Juni i år. Jeg regner med at det meste har roet seg ned straks, men man vet jo aldri med alle disse hellig krig gruppene som har dukket opp i det siste.

Bruk kommentarfeltet under til å si din mening. Husk å del denne posten med venner og kjente i sosiale medier.

Mer om skuddsikker vest

En kroppsrustningsvest, også kjent som ballistisk vest eller ballistisk motstandsdyktig vest, er et stykke kroppsrustning som hjelper til med å absorbere støtet til et prosjektil avfyrt av et skytevåpen, samt redusere eller stoppe penetrasjonen til stammen av splinter forårsaket av eksplosjoner . De fleste skuddsikre vester er sammensatt av flere lag med tynn, tettstrikket klut (vanligvis Kevlar) som demper og absorberer støt fra høyhastighets kuler.

Fiktive skuddsikre vester kan også hindre blader, ispinner eller lignende våpen; i virkeligheten er imidlertid myke rustningsvester designet utelukkende for å beskytte mot kuler ikke effektive mot stikk. Uten panserplatene er vester bare taktiske vester, som mangler noen fordeler fra ballistisk beskyttelse. Mens kroppsrustning dekker et bredt spekter av ballistisk verneutstyr, dekker kroppsrustning vanligvis bare bagasjerommet.

De fleste kroppsrustningsprodusenter inkluderer ekstra lommer for kroppsrustningsplater, slik at en bruker kan legge opp til nivå IV solide kroppsrustningsplater til sin skuddsikre vest, noe som øker ballistiske beskyttelsesnivåer, sammen med stikkmotstandsevner, på samme måte som panserplater fungerer . Beskyttelse gis enten ved bruk av panserplater som allerede er sydd på en vest, eller ved å legge til panserplater på en vest designet for montering av panserplater. Fordi de lettere materialene som brukes til de stikkbestandige panserplatene er lettere, er vestene som brukes til å bære sjokkplatene, lettere enn ballistiske modeller.

Platebærere er designet for å holde ballistiske plater, og endre den fra en konvensjonell lett taktisk vest til en ballistisk vest som kan beskytte brukeren mot skuddveksling. For å beskytte brukeren, er taktiske ballistiske vester enten designet med ballistiske plater sydd inn, eller er laget for å tillate tillegg av ballistiske plater om nødvendig. Noen vester er utstyrt med enten keramiske eller metallplater, som er designet for å beskytte kroppen mot effekten av rifler eller større kuler.

En kroppsrustningsvest, eller skuddsikker vest, bæres på bagasjerommet og er ment å beskytte kroppen mot ild fra håndvåpen, så vel som mot små splinter fra en eksplosiv enhet. Som en av de mest robuste, konsekvente, høykvalitets skuddsikre vestene i verden, tilbyr BulletSafe-vesten nivå IIIA-beskyttelse, stopper kuler fra alle pistolkaliber ned til.44 Magnum — i tillegg til å gi beskyttelse mot kutt og punkteringer fra kantede våpen. De siste årene har fremskritt innen materialvitenskap åpnet døren for forestillingen om en bokstavelig talt skuddsikker vest, som er i stand til å stoppe kuler fra håndvåpen og rifler ved å bruke den smidige stoffvesten, uten hjelp fra ekstra metall- eller keramikkbelegg.

Mens Kevlar(r) i dag fortsatt er det mest populære materialet for skuddmotstand, er flere andre høyytelses ballistiske materialer tilgjengelig på markedet, og mange kroppsrustningsprodusenter bruker til og med systemer som inneholder mer enn ett uniformt materiale i en enkelt vest. I 1975 solgte Richard A. Armellino, grunnleggeren av American Body Armour, en hel-Kevlar-vest kalt K-15, som besto av 15 lag med Kevlar, som også inkluderte en 5 x 8-tommers Shok-plate laget av ballistisk stål, plassert vertikalt over hjertet, og ble utstedt amerikansk patent #3 971 072 for innovasjonen.

På 1960-tallet ble det utviklet nye typer vester som hadde plater laget av komposittlag av stål eller av den svært slitesterke keramikken, Boron Carbide. De nyeste vestene bruker supersterke, men likevel lette, keramiske titankompositter som er overlagt. Dette var før de nyeste vestmaterialene ble brukt, som ble designet for å redusere effekten av en stump kraft.

Mens beskyttelse mot våpenammunisjon er hovedapplikasjonen for kroppsrustninger, har beskyttelsesnivåene utvidet seg for å absorbere stikkstøtene fra kniver, samt gjenstander som kastes mot brukeren. Taktisk kroppsrustning består av ballistiske vester designet for å bæres over en politioffisers uniform eller medlemmer av de væpnede styrkene. Skjult rustning er generelt lettere i vekt enn konvensjonelle ballistiske taktiske vester, som tillater mer bevegelse for offiseren og medlemmet samtidig som beskyttelsesenhetens integritet opprettholdes.

Mens den mest populære typen er en Kevlar-vest, som vanligvis gir beskyttelse mot trusler fra nivå IIA til IIIA, kan du også finne kroppspansrede vester som har ekstra lommer som kan huse solid kroppsrustning laget av keramiske eller stålballistiske paneler, som gir lignende beskyttelse som en panservest. Våre skuddsikre vester er designet med din beskyttelse i tankene, og SafeGuard Armor(r) garanterer at kun beskyttelsesmaterialer av høyeste kvalitet brukes. Bulletproof Zone samarbeider med de beste merkene innen Body Armor som BulletSafe, Protection Group Denmark, SafeGuard Armour, Spartan Armour Systems og AR500 Armor, og sikrer at du kun har tilgang til skuddsikre vester av høyeste kvalitet og annen ballistisk Body Armor. Som du kan se, er det mye du ikke vet om Body Armor, og du kan også se hvorfor det er avgjørende at alle politibetjenter over hele landet, så vel som rundt om i verden, bruker sin egen Bulletproof Vest.

Mange av disse lovene angående bruk av skuddsikre vester og kjøp av dem ble skrevet som svar på LA Riots, der en rekke individer ble sett iført kroppsrustninger på tidspunktet for opptøyer og protester. I tillegg til de tilsynelatende militære bruksområdene for skuddsikre vester, førte økningen av terrorisme i siste del av 1900-tallet til økt bruk av kroppsrustning av politiet og antiterrorstyrker. De fleste stater regulerer vester og annen kroppsrustning, og forbyr noen individer å eie dem, for å styrke straffen hvis rustning brukes til å begå en forbrytelse (eller gjør bruk av selve vesten til en egen forbrytelse). Restriksjoner inkluderer lover om hvordan en vest kan kjøpes og hvem som kan kjøpe en, til straffestraff for ulovlig besittelse eller bruk under utførelse av en forbrytelse.

I EU er import og salg av ballistiske vester og kroppsrustninger tillatt, med unntak fra de som er utviklet i henhold til strenge militære spesifikasjoner og/eller er ment å tjene primære militære formål, dvs. opptøyssikre vester som overstiger NIJ 4-nivå beskyttelse, som da anses som våpenmateriale under lov, forbudt for sivile. Krav til unikt tilpassede kroppsrustninger – jurisdiksjoner som mottar midler for refusjon for anskaffelse av kroppsrustning skal etablere et unikt tilpasset vestkrav på tidspunktet for innsending av en forespørsel om en BVP.

Vanligvis vil du betale en liten premie for en ytre vest med et mykt skall, ganske enkelt fordi vesten som inneholder den myke kroppsrustningen vil ha flere funksjoner.

Sist oppdatert 30. mai 2022 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.