Slik bruker du Twitter i markedsføringen av bedriften din


Om du har bestemt deg for at det er på tide å vinne nye kunder ved hjelp av sosiale medier, så er det lurt å sette seg litt inn i hva dette mediet faktisk er før du setter igang.

Det er også viktig å prøve seg frem en god stund på privaten før du setter igang med din massive kampanje på Twitter. Lengre ned i denne artikkelen vil jeg forresten forklare at du skal ikke sette igang noen massiv reklamekampanje på Twitter i det hele tatt.

Ikke bli en spammer uansett hvor fristende det er

Saken er den at det er veldig fort gjort å få feil stempel i sosiale medier. Med feil stempel mener jeg spammer. Blir du stemplet som en spammer av brukerne av dette mediet, har du brent kontoen og varemerket ditt.

Hva jeg akkurat sa over gjelder for deg som har tenkt å få ubetalt trafikk eller nye kunder via det å tvitre meldinger. Jeg snakker ikke her om å kjøpe betalte Tweets. Det er en annen historie, som jeg kan komme tilbake til den dagen jeg faktisk har prøvd å kjøpe noe hos Twitter. Det har jeg nemlig aldri gjort. Det jeg snakker om her er ubetalt trafikk fra folk som frivillig følger deg.

For at du skal få følgere på Twitter (som jo er folkene du vil markedsføre deg til), er det viktig å innse med en gang at dette er ikke en annonseplass. En kollega av meg i USA som får masse business gjennom sosiale medier går til og med så langt at han sier det er bannlyst å reklamere på Twitter – utenom kjøp av sponsede meldinger.

Så, da har vi etablert i resonnementet at du har tenkt å bruke noe av tiden din til å bygge opp en Twitterkonto som skal gi deg mer business. Du har ikke tenkt å bruke penger på dette. Bare tid.


Hva gjør du nå?

Jeg forutsetter at du har en Twitterkonto opprettet til firmaet ditt, og du har ingen følgere. Du starter altså helt blankt.

Det aller første du skal gjøre, er å fylle ut profilen, slik at den er klar. Link gjerne til hjemmesiden til bedriften i profilen, og pass på å ha med et telefonnummer der om du ønsker at folk skal kunne ringe deg.

Jeg vet at det nå er fristende å skrive en liten reklamesnutt, men det skal du ikke gjøre. Du skal aldri reklamere her må du ikke glemme.

Tenk nå igjennom hva du har å fortelle om som ikke alle vet allerede.

Dette er nøkkelen. Du må tvitre interessante ting som ikke allerede er allment kjent.

Et praktisk eksempel

Jeg vil bruke en av kundene våre i Devenia som eksempel så skjønner du lettere hvordan du skal tenke.

Martin hos Bjørgs Transport rår over et nettverk av sjåfører som er ute på veiene i sine budbiler. De observerer ting som kan være til nytte. Dette kan være glatte veistrekninger, ulykker, et bilde av et vakkert rådyr langs veien. Siden de kjører rundt i sine budbiler allikevel, har de en unik mulighet til å være nyttige i informasjonsspredning langs veiene. Vi snakker altså her om faktisk, reell og nyttig informasjon.

Dette er hva jeg ville tvitret om dersom jeg var Martin i Bjørgs Transport. Ingen ting annet. Ved å bruke hashtags riktig, vil meldingene fra Bjørgs dukke opp i mange sine strømmer på Twitter helt av seg selv. De vil også kunne oppleve å bli retweetet om de er raske med å få ut informasjonen.

Å kjøre budbil betyr å være i trafikken dagen lang. Du ser og hører ting. Dette er hva twitterfolket vil ha. Dette er hva du selv vil ha, er det ikke?


Nyttige ting som Bjørgs kan skrive om

#ulykke på #E18 ut fra #Oslo mot #Kristiansand. Finn en alternativ rute om du kan #bjorgs via @bjorgstransport
Ekstremt glatte veier rundt #bergen i dag. Vær forsiktige i trafikken. #bjorgs via @bjorgstransport
Opplevde akkurat at noen slang ut søpla ut vinduet på #E6 nord for #oslo. #Fy skam! #bjorgs via @bjorgstransport

Bare pass på at det som går ut på Twitter er sant. Du vil ikke bli tatt som en idiot som sitter og skrøner, vil du vel?

Den dagen følgerne dine trenger dine tjenester, vil de huske at de følger deg på Twitter. Da vil de kanskje sende deg en DM direkte på Twitter, eller ringe deg for å bli kunde. Får du konkrete spørsmål direkte på Twitter, husk å vær rask til å svare. Folk forventer umiddelbart svar i sosiale medier.

Hva tror du?

Er resonnementet mitt riktig her? Bruk kommentarfeltet under til å si din mening.

Sist oppdatert 17. november 2019 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.