Slik får du bildeopplasting i Joomla til å virke igjen


Mange av nettstedene vi jobber med bruker Joomla som publiseringsløsning. For en liten stund siden ble jeg kontaktet av en av kundene våre på dette som bruker Joomla 1.5 sammen med JCE sin editor i stedet for Tiny Editor.

Han hadde problemer med opplasting av bilder gjennom JCE. Da jeg sjekket dette så jeg at når man trykker på knappen (browse) for å angi bildet som man vil laste opp – så virket rett og slett ikke knappen lengre.

Jeg snakket med Geir om dette, og han hadde samme problemet. I dag ringte han meg og fortalte at han hadde funnet løsningen.

Det viste seg at problemet ikke var i Joomla eller JCE i seg selv, men Flash-opplastingen som er standard valgt enten man bruker JCE eller vil laste opp normalt til Media Manager i Joomla.

Dette er løsningen på problemet i Joomla:

Gå inn i Joomla sin administrator. Velg Site -> Global Configuration. Velg fanen System. Nesten nederst på siden på høyre side finner du valget Enable Flash Uploader. Velg nei på dette valget og lagre innstillingen.

Skal du får dette til å også virke i JCE sin editor må du gjøre følgende i tillegg:

Velg Components -> JCE Administration -> Configuration

Se nesten nederst på venstre side etter Plugins

I valget Upload Method endrer du innstillingen fra FLASH til HTML

Lagre innstillingene.

Etter at du har gjort disse to tingene vil igjen Image Manager-vinduet til JCE la deg finne bildet fra PC’en din som du vil laste opp.

Kudos til Geir som fant svaret på dette 🙂

Sist oppdatert 28. september 2013 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.