Best på ❤️ søkemotoroptimalisering?

SEO søkemotoroptimalisering

Siden søkemotoroptimalisering er bransjeordet alle sikler etter å være på første side for (nettopp for å kunne skryte til kundene om at man er “best på søkemotoroptimalisering”), så vil jeg her vise deg nøyaktig hva som skal til for å kunne ha en høy rangering på de ordene som gir henvendelser fra søkemotorene.

Det er ikke vanskelig, men det krever erfaring og god forståelse for hvilke faktorer som spiller inn for å kunne få en høy plassering for akkurat dette noe spesielle og vanskelige ordet. Søkemotoroptimalisering dreier seg om et sett med regler man må følge for å kunne ligge helt på toppen av søkelistene.

Gjennom søkemotoroptimalisering av din blogg, hjemmeside eller butikk, kan du få mange nye kunder med svært lav kostnad.

For å lykkes med søkemotoroptimalisering, trenger du å gjøre to ting:

  1. Du må bruke tid på å forstå hva søkemotoroptimalisering er – uansett om du har tenkt å leie meg inn til å hjelpe deg eller akter å lære deg søkemotoroptimalisering selv.
  2. Du må være langsiktig i hva du gjør. Søkemotoroptimalisering er ikke en rask vei til flere kunder eller besøkende. Det er en omstendelig prosess som tar måneder og år – men det er også en investering som betaler seg mange, mange ganger over tid om dette er gjort riktig.

Jeg kan hjelpe deg å sjekke at alle signaler som har betydning for hvordan søkemotorene ser din hjemmeside er riktige. Dette inkluderer teknisk optimalisering, optimalisering av innhold og lenkebygging. Alle tre faktorer har stor betydning for hvordan søkemotorene vurderer din side – dette er essensen i hva søkemotoroptimalisering er og hvordan det virker.

Les videre for å lese om mine erfaringer innen markedsføring på nettet – med vekt på søkemotoroptimalisering, og få praktiske tips til hvordan du kan oppnå samme suksess med din egen nettside eller blogg som det jeg har opplevd.

Den korte veien til toppen – kjøpte annonser

I motsetning til den langsiktige prosessen involvert i forbindelse med søkemotoroptimalisering, så er den raske veien å annonsere på nettet via søkemotorene. Her finnes det gode programmer som Google sitt Adwords program for annonsering og Bing sitt annonseringsprogram. Ved å bruke disse annonseringsprogrammene kan du øyeblikkelig begynne å få henvendelser fra søkemotorene.

Den lengre, men mest lønnsomme veien til toppen – søkemotoroptimalisering

For å komme høyt i de naturlige søkeresultatene hos søkemotorene må en rekke ting være tilrettelagt. Dette er hva vi gjør når vi søkemotoroptimaliserer en hjemmeside, butikkløsning eller en blogg. Søkemotoroptimalisering er jo nettopp å sørge for at alle signaler søkemotorene benytter seg av for å bestemme plassering ved et søk er så optimale som mulig.

Søkemotoroptimalisering = Målbarhet = full kontroll

Søkemotoroptimalisering er den mest målbare formen for markedsføring som finnes – på eller utenfor nettet. Søkemotoroptimalisering gir deg altså full kontroll over hvordan du henter nye kunder via din hjemmeside, blogg eller nettbutikk.

Søkemotoroptimalisering har ingen geografiske begrensninger

Du kan drive en produksjonsbedrift i Oslo og hente kunder i Sør-Afrika om det er hva du ønsker. Søkemotoroptimalisering begrenser seg ikke til ditt lokale marked, men gir deg mulighet til å kunne operere i markeder langt utenfor ditt naturlig nedslagsfelt. For å få til dette, trenger du å tilpasse hver enkelt side til de geografiske søkene potensielle kunder benytter når de leter etter dine produkter eller tjenester. Du kan godt holde til på Kongsvinger, men konsentrere innsatsen til søkemotoroptimalisering i Oslo, søkemotoroptimalisering mot Bergen eller søkemotoroptimalisering lokalt i Trondheim for å hente kunder fra disse områdene.

Hvordan jeg lærte meg SEO / søkemotoroptimalisering

Min reise til toppen av søkelistene gjennom søkemotoroptimalisering startet på slutten av nittitallet. Under kan du lese historien min frem til i dag, og hva jeg har lært underveis.

På slutten av nittitallet (jeg tror det var i 1998, men jeg husker ikke helt), drev jeg en side som fylte hele første side av Altavista ved bruk av det som den gang ble sett på som søkemotoroptimalisering når AltaVista var søkemotoren som dominerte verden.

Dette var også første gang jeg så Google’s første røffe utkast til forside på søkemotoren sin og innså fort at de kom til å bli dominerene i markedet – og jeg trengte å skjønne hvordan søkemotoroptimalisering mot denne søkemotoren fungerte.

For å dominere Altavista med søkemotoroptimalisering, trengte man ganske enkelt å stappe inn søkeordet en masse ganger i teksten for de søkeordene man ønsket å dominere søkeresultatene. Regelen var enkel nok. Jo flere forekomster av søkeordet, jo bedre. Man kunne til og med bare gjenta det med mellomrom eller komma i mellom. Det var altså ikke spesielt mye rakettforskning som skulle til for å drive med søkemotoroptimalisering mot denne søkemotoren.

Det var ikke spesielt vanskelig å drive med søkemotoroptimalisering. For mange herrens år siden.

I mitt tilfelle konsentrerte jeg min søkemotoroptimalisering mot det som var sidens nedslagsfelt – ord og uttrykk rundt kontaktannonser. Dette var viktig for meg siden jeg drev en side hvor folk kunne legge inn sine kontaktannonser gratis. Kontaktannonser i seg selv tjente ikke penger, men det var også en nettbutikk der med relevante produkter som ga en månedlig omsetning på rundt 50.000,- kroner. Søkemotoroptimalisering var eneste markedsføring denne siden fikk trafikk fra.

Etter to års drift solgte jeg hele domenet med innhold, og avsluttet dette prosjektet.

Hva hadde jeg lært fra mitt første netteventyr?

Jo, at søkemotoroptimalisering er viktig for å skaffe trafikk til en hjemmeside. Men, jeg visste ikke riktig helt hva det var som skulle til for å oppnå trafikken. Jeg visste bare at jeg hadde snubla over noe som jeg kunne tjene penger på. Altså jeg begynte så smått å skjønne hvordan søkemotoroptimalisering fungerer – og hva det kan gi av kunder om det er gjort riktig.

Etter dette drev jeg opp en annen nettbutikk som solgte importerte hudpleieprodukter fra USA. Jeg hadde på dette tidspunktet oppdaget publiseringssystemet Joomla med butikkløsningen Virtuemart. Med mye prøving og feiling hadde denne siden en formidabel trafikk gjennom søkemotoroptimalisering, og vi kunne omsette på en god dag for mer enn 50.000,- kroner i produktsalg. Noen av de “hotteste” søkeordene til denne butikken var hudpleie, kviser, tørr hud, sensitiv hud, ansiktsløftning. Disse ordene var knallbra fordi dette var ordene som ga mest direkte omsetning. Vi hadde konstant første til tredjeplass i samtlige store søkemotorer gjennom søkemotoroptimalisering for disse ordene i flere år.

En million i omsetning omtrent uten kostnader. Hva lærte jeg?

Jo, at søkemotoroptimalisering hadde fått en enda større betydning, og at jeg kunne drive en virksomhet med mer enn en million i omsetning med bortimot gratis markedsføring. Jeg hadde altså oppdaget gullkalven og innså at søkemotoroptimalisering var nøkkelen til suksess.

I 2007 fikk jeg min første ordentlige kunde på søkemotoroptimalisering. Dette var også grunnlaget for etablering av det britiske selskapet Devenia Ltd. som driver med søkemotoroptimalisering i global skala. Dette er også selskapet du vil få fakturaen fra om du leier meg inn som rådgiver.

Min første kunde – skadedyr

Min første kunde innen søkemotoroptimalisering var et firma innen skadedyr bransjen som hadde “sett lyset” men ikke hadde kunnskapen selv til å drive med dette. Jeg brukte 18 måneder på å få de til første side i Google.no for sitt første søkeord. De topper fremdeles søkeresultatene på alle de viktigste søkeordene i sin bransje. Dette firmaet har gått fra tre millioner kroner i omsetning til tolv millioner kroner samtidig som de har kuttet all annonsering i Gulesider som før var deres viktigste kilde til nye kunder.

En viktig ting jeg har lært i forhold til denne bransjen (skadedyrkontroll), er at Google er første og eneste plass folk søker for å finne frem til en leverandør. Dette fikk vi bekreftet gjennom både statistikk på trafikken til kundens nettside, men i tillegg registrerte kunden kildene til alle nye henvendelser manuelt. Gjennom nøye analyse av kundens hjemmeside samt inngående telefoner visste vi temmelig nøyaktig hva som ga trafikk. Vi så at kundene deres brukte ikke Kvasir eller noen andre betalte katalogtjenester. De søkte direkte på Google når de oppdaget et skadedyr i huset. Søkemotoroptimalisering var altså helt avgjørende i denne bransjen – og er det fremdeles i dag.

Skadedyrbransjen kan jeg si med sikkerhet er en bransje fullstendig dominert av Google og er helt avhengig av god søkemotoroptimalisering for å få nye kunder. Du “finnes” kun om du topper søkeresultatene på de viktige ordene. For å dominere søkeresultatene må du ganske enkelt bruke tid, ressurser og penger på søkemotoroptimalisering. Det er ingen snarvei utenom søkemotoroptimalisering – bortsett fra betalte klikk gjennom AdWords og Bing da. Skal du lykkes med skadedyrkontroll er du altså tvunget til å også ha inngående forståelse innen hva folk søker etter på Google og forstå søkemotoroptimalisering – samt være i stand til å utnytte dette.

Vanlige spørsmål

Er det lov å drive med dette da? Blir man ikke kastet ut av Google?

Ikke bare er det lov, men Google oppfordrer til at man hjelper de til å vise bedre resultater. Dette handler ikke om å lure søkemotorene. Det handler om å tilrettelegge for de. God SEO er til hjelp for Google.

Sist oppdatert 4. juli 2022 av Bjørn Are Solstad