Tips for dating med Norske eller utenlandske damer via nettet

Eman Nabih og Bjørn Are Solstad

Dette med å finne seg en dame via Norske eller utenlandske datingtjenester kan fungere bra, med det kan også være en sann katastrofe. Jeg har opplevd begge deler, så her kommer litt personlige tips for deg som har tenkt å prøve lykken på en av de utallige datingsidene som finnes.

Vær skeptisk. Ikke alt som glimrer er gull

Vær skeptisk når du ser på bildene av disse smellvakre fotomodellene som de ofte ser ut som. Virkeligheten er dessverre ikke alltid som det ser ut på bildet. Jeg opplevde en gang at jenta fra Murmansk var smell vakker, men så fort hun åpna munnen når jeg traff henne på Gardermoen skjønte jeg umiddelbart hvorfor hun smilte med lukket munn på samtlige bilder. Fullstendig råtne tenner var ikke veldig stilig. Ikke nok med det, men ånden var tilsvarende råtten, så jeg holdt på å besvime bare hun var i nærheten den helga hun var hos meg. Så, det overrasker deg antagelig ikke at det ble bare med det ene møtet.

Se nå for deg at du opplever noe tilsvarende. Hvor lett tror du det er å skulle være høflig og grei samtidig som du har et svare strev med å holde den fysiske avstanden lang nok til at du ikke kaster opp i fanget til den stakkars, intetanende russiske jenta?

Så, ikke nok med at du bør være skeptisk til bildene, så bør du faktisk spørre direkte i chat eller via epost om disse tingene. Utenlandske jenter blir ikke like fort fornærmet som deres Norske søstre. Så, det er helt greit å spørre direkte om tannstellet uten at du blir sett på som en raring og manns-gris av den grunn. Det er mange ting vi Nordmenn tar som en selvfølge, men som ikke er like selvfølgelig i utlandet.

Avtal å møtes når du er sikker på at hun er seriøs

Det er viktig å bruke hodet når man skal på sin første date. Og da tenker jeg ikke på det nederste hodet, men det du har på toppen av skuldrene. Det er veldig fort gjort å innbille seg at dama er noe annet enn hva hun faktisk er. Og, regn med at ikke alt hun har sagt nødvendigvis er sant. Du kan for eksempel regne med at hun har pyntet på sannheten litt her og der. Jeg vet om tilfeller hvor den 26 år gamle dama faktisk var nærmere 40 i virkeligheten. Photoshop kan jo pynte på enhver alder. Det er heller ikke uvanlig at etter at du har giftet deg med dama, dukker det “plutselig” opp en sønn eller datter som hun “glemte” å fortelle om – jeg vet personlig om tilfeller hvor det gikk mer enn et år før dama fortalte om barnet.

Det viktige er å avtale å møtes så fort du er noenlunde sikker på at du er interessert i henne. Det er jo slik at kjemien skal stemme, og det er annerledes å snakke med noen via chat og Skype, enn å faktisk være i samme rom. Derfor er det viktig å få møtt henne, slik at dere finner ut av om kjemien stemmer bra, før dere fortsetter å kaste bort hverandres tid.

Nettet er fullt av lykkejegere

Ikke få ganger har jeg opplevd at damer (ofte fra Nigeria og Sierra Leone) faktisk bare var ute etter å få gaver av typen ny laptop. Enkelte av disse jobber med mange “kandidater” samtidig, så et typisk tegn på at du har med en lykkejeger å gjøre, er at det tar fryktelig lang tid fra du sier noe i chatten, til hun svarer. De bruker som regel å forklare dette med at de har dårlig nettforbindelse, men dette er nesten aldri tilfellet i 2013. Det som oftere er sannheten, er at ei dame sitter og snakker med 50-60 menn samtidig dagen lang, og det tar derfor litt tid for at hun skal klare å finne tilbake til tråden – så hun ikke driter seg fullstendig ut ved å svare feil.

Det nytter faktisk å date noen via nettet

Det nytter å date

På bildet ser du Eman. Vi levde lykkelig sammen her i Kairo hvor vi bor frem til 2017. Etter vi bestemte oss for å skille oss, har vi vært bestevenner siden. Jeg traff henne via en tjeneste som markedsførte seg hardt på Facebook som heter Zoosk. Så, ja. Det er mulig å finne sin drømmepartner via nettet.

Hva er din erfaring med datingtjenester som Zoosk eller Match.com?

Si din mening i kommentarfeltet under, eller spør om du lurer på noe. Husk å dele denne artikkelen med dine venner og kjente, så de slipper å gå i alle fellene som vi andre har gjort.

Sist oppdatert 2. november 2020 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.