Tips: Slik stabiliseres dine søkeord i Google


google serp photo
Photo by bragadocchio

Opplever du stadig vekk at søkeordene du jobber med å få til topps i søkeresulatene har en tendens til å “danse” mellom første side i skeresultatene og plutselig ikke er å finne? Følg tipsene jeg gir under, og du vil se at det gjør underverker for akkurat dette.

Tipsene jeg her gir gjelder ikke bare for Google – men er like gyldige for alle søkemotorer som baserer seg på de samme prinsippene.

For at denne posten skal gi mening, trenger vi å først etablere noen fakta om hva det er som bestemmer din nettside sine plasseringer i søkeresultatene.

Jeg har tidligere skrevet en artikkel som viser dette klart og tydelig. Du finner denne artikkelen på firmasidene våre, og den heter ganske enkelt hva er søkemotoroptimalisering? Om du ikke gidder å lese gjennom hele artikkelen, kan du bla ned på siden til du kommer til illustrasjonen om lenker som du finner omtrent midt i artikkelen. Studér denne illustrasjonen nøye før du leser videre under.

Tilbake til temaet for posten.

Ustabile plasseringer i søkeresultatene skyldes nesten alltid det samme. Du mangler inngående lenker til siden du jobber med. Dette betyr igjen at du blir nødt til å gjøre noe med akkurat dette. Det er også viktig å her få med seg at jeg ikke snakker om inngående lenker til domenet ditt. Det jeg snakker om er linker til den undersiden som innholdet befinner seg på.

Du må altså ikke bare skaffe til veie linker inn til domenet ditt, men direkte til undersiden for at resultatene skal bli mer stabile og forutsigbare.

Og her kommer vi til rosinen i pølsen. Hvordan i alle dager skal du få ikke bare linker inn til ditt domene – men endatil til den spesifikke siden som du så sårt trenger?

Slik gjør du det.

  • Opprett en blogg på en av de norske eller utenlandske gratis bloggetjenestene. Blogspot, WordPress.com eller noen andre steder hvor man kan ha en blogg liggende er helt greit.
  • Opprett så poster hvor du skriver noen solide artikler hvor det er naturlig å linke inn til undersidene på ditt hoveddomene.
  • Link så inn til disse sidene.
  • Dette kan du enten gjøre med å spørre noen du kjenner som har sitt eget nettsted, eller du kan opprette deg en profil på et nettsted hvor du får tillatelse til å ha signatur når du poster.
  • Rinse and repeat det jeg sa over nok mange ganger, og du vil etterhvert få et tilstrekkelig antall inngående lenker til at søkeordet ditt eller søkeordene om du jobber med flere vil stabiliseres rundt den gode plasseringen du ønsket deg.

Om du finner det jeg skriver over å være for vanskelig eller komplisert er et annet alternativ å leie inn profesjonell hjelp.


Hva er din erfaring med ustablie resultater?

Sist oppdatert 26. februar 2023 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.