Virrvarr gjør mediehistorie i følge Dagbladet


Virrvarr – en blogger jeg har sett en del plasser på ulike blogger jeg er innom har i følge Dagbladets journalist Jan Omdahl plumpet til å gjøre mediehistorie. Hun har nemlig begynt å gi anmeldelser av journalistene som intervjuer henne.

Det jeg finner ytterst interessant i Virrvarr sitt innlegg i bloggen sin som heter “Om å vokte vokterne – og reaksjonene på det” er det faktum at hun her viser en utrolig evne til å bedrive linkebeiting som det på godt norsk kalles.

Altså – la meg forklare litt kjapt her for deg som ikke aner hva jeg snakker om.

Lenkebeiting er en måte å skaffe til veie inngående lenker til bloggen eller nettstedet gjennom å skrive på en sånn måte at andre vil ønske å linke til deg. Hvorfor er så dette et poeng som man til og med har satt navn på?

Fakta er at om du er i stand til å skrive like interessant eller provoserende som det Virrvarr her gjør (ja, det hjelper selvsagt på at hun erter på seg journalistene), så kommer inngående lenker av seg selv.

Så – da får vel jeg nå anmelde bloggeren som anmelder journalistene – som igjen skriver artikler om at hun skriver anmeldelser om de som intervjuer henne da 😉

Og det er nettopp lenkebeiting Virrvarr her gjør på en aldeles mesterlig måte.

Hvorfor er så dette med lenkebeiting et stort nok poeng til at jeg gidder å skrive et helt eget innlegg om det? Fordi jeg har skrevet om dette med at bedrifter ikke skjønner poenget med blogging før. Og jeg ser det igjen og igjen når jeg snakker med kunder av oss – bedriftene skjønner ikke hva de går glipp av helt enkelt.

Stadig vekk når jeg snakker med kunder klager de på hvor vanskelig det er å få lenker inn til sidene sine. Det er jo en kjent sak at en nettbutikk bortimot aldri får naturlige lenker inn til sidene sine – sånn helt uten vår eller andres hjelp. De sitter og ser på alle de flotte produktene eller tjenestene sine og skjønner ikke at noen skulle ville lenke til dette sånn helt uten videre. Dermed setter de igang med ulike former for tigging eller utveksling av lenker med bekjente eller ukjente- eller de ganske enkelt setter det hele bort til “noen som har greie på det”. Altså firmaer som Devenia eller andre “nettguruer”.

Fakta er at dersom du oppretter en blogg på vegne av bedriften – så kan du enten blogge selv eller leie inn noen til å blogge for deg. Og dermed vil lenkejuiceproblemet kunne være løst – helt uten at du trenger å gå til “smarte” løsninger (les: BlackHat) for å skaffe til veie hardt tiltrengte inngående lenker til sidene dine.

Så utfordringen min blir – hvorfor ikke leie inn en som Virrvarr eller Jannekake for den del til å blogge om din bedrifts produkter eller tjenester – på en slik måte at lenkejuicen begynner å strømme inn til sidene – noe som igjen fører dere nærmere toppen av søkeresultatene i Google, MSN  og de andre søkemotorene?

Jeg bare spør.

Og forresten: Virrvarr – hva er din kommentar til min kommentar om at du kommenterer de som kommenterer deg? 😉

Sist oppdatert 23. januar 2019 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.